Tate Modern a devenit pentru prima dată în istoria sa cel mai vizitat muzeu britanic, după ce, în 2018, a înregistrat aproximativ 5,9 milioane de vizitatori, devansând astfel British Museum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Galeria de artă inaugurată în anul 2000 a depăşit British Museum cu 100.000 de vizitatori. Ea s-a impus în 2018 prin expoziţiile dedicate lui Picasso şi Modigliani.

Pe de altă parte, potrivit BBC, expoziţia „Terracotta Warriors” a făcut ca numărul vizitatorilor World Museum din Liverpool să crească cu 111%. Astfel, instituţia a devenit cel mai vizitat muzeu englez din afara Londrei în 2018.

Potrivit Association of Leading Visitor Attractions (ALVA), World Museum a fost vizitat de 1,4 milioane de persoane în 2018, dintre care 610.000 au văzut statuile antice chinezeşti.

El s-a clasat pe locul al 23-lea în topul general britanic, înainte de Tate Britain şi London Zoo.

Birmingham Museum and Art Gallery a cunoscut, de asemenea, o creştere importantă a numărului vizitatorilor, mulţumită lui „Dippy”, replica unui dinozaur sauropod. Exponatul s-a aflat la Birmingham timp de cinci luni, ca parte a unui turneu de trei ani organizat de Natural History Museum. Astfel, Birmingham Museum and Art Gallery a fost vizitat de 832.000 de oameni în 2018, cu 38% mai mult decât în anul anterior.

Noua filială a V&A din Dundee a fost vizitată de 341.265 de persoane în doar patru luni, fiind inaugurată în septembrie 2018.

Dacă muzeele au cunoscut o creştere a numărului de vizitatori anul trecut, atracţiile turistice outdoor s-au situat la polul opus. 

A doua cea mai cunoscută grădină din Marea Britanie, RHS Garden Wisley din Surrey a înregistrat o scădere a numărului vizitatorilor cu mai mult de 70.000.

Mai puţini vizitatori decât în 2017 s-au înregistrat şi la Eden Project din Cornwall, ZSL Whipsnade Zoo din Bedfordshire, Blenheim Palace din Oxfordshire şi Chatsworth House din Derbyshire.

„Îmi doresc ca turismul să fie puţin mai sofisticat, dar vremea a fost mereu un factor deteminant în alegerea oamenilor”, a spus directorul ALVA, Bernard Donoghue. El a precizat că scăderile înregistrate au fost cauzate şi de Cupa Mondială care a avut loc vara trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.