Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură 2017, al cărei invitat de onoare este Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România, se deschide miercuri, la ora 12.00, la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura pe parcursul a cinci zile, în prezenţa a peste 300 de expozanţi, cuprinzând 800 de evenimente culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus va fi urmată, de la ora 12.30, de inaugurarea standului invitatului de onoare. Comisia Europeană va fi prezentă la târg cu un stand generos şi cu un program de evenimente bogat şi variat, adresat deopotrivă profesioniştilor din industria de editare şi publicului larg, de toate vârstele.

Discuţii despre programul Erasmus, dezbatere cu privire la planul de investiţii al Uniunii Europene, un colţ de lectură, organizarea unei întâlniri inedite cu 30 de traduceri ale cărţii-simbol ”Micul Prinţ”, ”Cărţile memoriei”, expoziţie cu cărţi din teracotă şi porţelan sunt câteva dintre evenimentele pregătite de Comisia Europeană la eveniment. Standul, amplasat în imediata apropiere a Pavilionului Central al Romexpo, are ca temă "Acasă, în Europa".

Sute de mii de titluri, multe disponibile în premieră, peste 800 de evenimente editoriale şi profesionale, derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, personalităţi ale peisajului cultural naţional, numeroase ateliere de creaţie şi evenimente dedicate celor mai tineri vizitatori vor alcătui ediţia cu numărul 24 a Târgului Gaudeamus.

Lansări şi sesiuni de autografe cu scriitorii Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Răzvan Exarhu, Ştefan Câlţia sunt câteva dintre atracţiile ediţiei Gaudeamus 2017.

Între noutăţile târgului se numără: volumul de critică „Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, de Alex Ştefănescu, „Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, „Crima din Orient Express", reeditare Agatha Christie, „Wild cards”, antologie de George R.R.Martin şi Melinda Snodgrass, „Istoria ca viitor şi alte conferinţe şi pagini”, de Ana Blandiana, şi „Pui de Cotoroanţă", de Margaret Atwood.

La fel ca la ediţiile precedente, numeroase categorii de public vor avea accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus.

Programul de vizitare al târgului, al cărui preşedinte de onoare este dramaturgul şi jurnalistul Matei Vişniec, va fi zilnic, între orele 10.00 şi 20.00, până duminică, 26 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.