Lansări şi sesiuni de autografe cu scriitorii Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Răzvan Exarhu, Ştefan Câlţia sunt câteva dintre atracţiile ediţiei Gaudeamus 2017, care se va deschide miercuri la Pavilionul Central Romexpo. Volumul de critică “Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, de Alex. Ştefănescu, "Testamentul lui Abraham", de Igor Bergler, "Crima din Orient Express", reeditare Agatha Christie, „Wild cards”, antologie de George R.R.Martin şi Melinda Snodgrass, „Istoria ca viitor şi alte conferinţe şi pagini”, de Ana Blandiana, şi "Pui de Cotoroanţă", de Margaret Atwood, sunt doar câteva dintre noutăţile târgului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Editorial ALL - Lansare “Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, de Alex. Ştefănescu

Grupul Editorial ALL invită publicul la la trei lansări de carte în weekendul 25 - 26 noiembrie. Sâmbătă, de la ora 11.00,  la standul ALL va avea loc “Hocus, Pocul, Protozelus!”, spectacol de magie verde inspirat de basmul contemporan “Protozelul transit”, de Daniel Eberhat. Toţi copiii care participă la eveniment primesc supercadouri şi cărţi magice de la editura Galaxia Copiilor.

Tot sâmbătă, de la ora 16.00, la sala „Bursa de Contacte” va fi lansată “Eterna reîntoarcere la poezia eminesciană”, cel mai nou volum de critică literară semnat de Alex. Ştefănescu.

Duminică, de la ora 13.30, la standul ALL, va fi lansată cartea-eveniment “Crucile de la Săpânţa”, de Roxana Mihalcea. Invitaţi: Roxana Mihalcea şi Dumitru Pop Tincu. 

Noutăţile Grupului Editorial ALL din categoria bestseller internaţional vor fi disponibile la Gaudeamus cu reduceri substanţiale. Volume precum „Defecţi”, de Cecelia Ahern, primul roman Young Adult semnat de autoarea bestsellerului internaţional „P.S. Te iubesc” sau „Houston, avem o problemă”, de Kararzyna Grochola: O poveste tumultoasă şi tragicomică, fac parte din categoria noutăţilor disponibile cu reduceri de până la 30%.

De discount-uri se vor bucura şi cititorii cărţilor eveniment „Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură”, de Alex. Ştefănescu: Eterna reîntoarcere la textul eminescian şi „Crucile de la Săpânţa”, de Roxana Mihalcea: O colecţie de epitafuri din veselul cimitir maramureşean.

Şi în cazul volumelor pentru copii „Protozelul trăsnit”, de Daniel Eberhat: Un basm contemporan pentru copii şi părinţi, „Pisicile Războinice - Noua profeţie. Cartea a VIII-a: Răsărit de Lună”, de Erin Hunter şi  „Vreau să ştiu de ce”, de Charlotte Grossetête vor fi preţuri speciale.

Fiecare cumpărător al Grupului Editorial ALL va primi sâmbătă şi duminică cadouri dulci.

Editura Humanitas - 30 de lansări de carte

Peste 1.000 de titluri, 80 de cărţi-eveniment, aproape 30 de lansări de carte şi audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi şi jurnalişti celebri este oferta editorială Humanitas la Gaudemus 2017. 

Humanitas şi Humanitas Fiction a pregătit pentru Gaudeamus evenimente editoriale publicate în celebrele colecţii de istorie, memorii-jurnale, carte de călătorie, în noile colecţii „Scriitori români contemporani“ şi „12 cărţi esenţiale“, şi ediţiile în limba română ale bestsellerurilor internaţionale din ultimele luni apărute în colecţia „Raftul Denisei“.

Cele aproape 30 de lansări de carte, care se vor desfăşura în standul Humanitas din Pavilionul Central Romexpo, vor oferi întâlniri cu Horia-Roman Patapievici, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Gabriel Liiceanu, Lucian Boia, Radu Paraschivescu, Gelu Ionescu, Andreea Esca, Mihaela Noroc, Cosmin Bumbuţ, Elena Stancu, Marius Chivu, Ion Pop, Oliver Jens Schmitt, Bogdan Tătaru-Cazaban, Tatiana Niculescu, Monica Broşteanu, Francisca Băltăceanu, Teodor Baconschi, Vlad Zografi, Lidia Bodea, Ioan Stanomir, Radu Vancu, Vlad Zografi, Augustin Cupşa, Diana Adamek, Marian Voicu, Cosmin Ciotlos, Dan Tapalagă, T. O. Bobe, Ioana Bâldea Constantinescu, Andreea Răsuceanu, George Volceanov, Irina Horea, Denisa Comănescu, Robert Şerban, Marina Constantinescu, Doru Căstăian, Cristian Pătrăşconiu, Ştefan Colceriu, Marius Constantinescu, Vlad Stroescu, Vlad Mixich, Simona Kessler, Wilhellm Tauwinkl, Cristian Vasile, Cătălin Avramescu, Simona Tivadar, Iulian Tănase, Veronica D. Niculescu, Alina Purcaru, Luminiţa Corneanu, Dana Pârvan, Ana-Maria Caia, Florin Buhuceanu, Diana Yuksel, Monica Spiridon, Dan Flonta.

Toate cele peste 1.000 de titluri, cărţi şi audiobookuri, vor avea reduceri de preţ între 10% şi 30%, ediţiile de colecţie vor putea fi cumpărate la preţuri speciale valabile numai la Gaudeamus.

„Cartea este un obiect înşelător: ea există ca obiect în faţa ta, dar te vei pripi crezând că e un obiect în rând cu celelalte. Este cu totul altceva: este un «corp spiritual». Iar misterul spiritului ascuns în abisul cărţii nedeschise e greu accesibil. Adevărata graţie, «harul prin excelenţă selectiv», este să primeşti «darul deschiderii cărţii». Scoasă la lumină prin gestul solitar al lecturii, frumuseţea cărţii deschise capătă o forţă uriaşă, care însă, intimă fiind, nu poate să-l disloce decât pe cel care o trăieşte”, scrie Gabriel Liiceanu, în volumul colectiv “Cum să fii fericit în România”.

Curtea Veche Publishing - Ştefan Câlţia va lansa în avanpremieră albumul dedicat expoziţiei „Obiecte grăitoare"

Editura Curtea Veche Publishing a pregătit titluri noi de la autori reputaţi precum Viktor Pelevin, Hannah Pakula, Edward de Bono, Allan şi Barbara Pease sau Jamie Oliver. Totodată va fi un foarte bun prilej pentru a-i întâlni pe Anca Lungu (Prinţesa Polonic), Geanina-Staicu Avram (Jamila Cuisine), Răzvan Exarhu, Ştefan Câlţia, Cristina Donovici, Szekely Ervin, Diana Mandache.

Pe lângă super reducerile care se vor situa între 42-83% pentru o selecţie vastă de titluri, cea mai mare noutate este promoţia 2+1: toţi cei care vor cumpăra oricare două cărţi din întreaga ofertă, o vor primi pe cea de-a treia gratuit (cartea cadou va fi cea cu preţul cel mai mic dintre cele trei alese). Promoţiile nu se cumulează.

În capul listei de evenimente mult-aşteptate la Gaudeamus se află două noi apariţii culinare. Sâmbătă, de la ora 14.00, vlogger-ul culinar Geanina Staicu-Avram va lansa cel de-al doilea volum al cărţii de bucate: „Jamila Cuisine. Cele mai iubite reţete. Vol. 2” aduce atât reţete vechi, cât şi avanpremiere, şi îşi propune să ajute pe toată lumea să descopere că gătitul nu este dificil.

Duminică, de la ora 12.00, prezentatoarea TV Anca Lungu, cunoscută şi pentru blogul culinar PrintesaPolonic.ro, lansează o nouă carte de reţete pentru copii, cu ilustraţii de Annabella Orosz şi sfaturi pentru părinţi de Alina-Nicoleta Balaţchi. „Supereroii din farfurie” conţine reţete care pot fi gătite împreună cu cei mici şi ajută părinţii să-i implice pe aceştia în procesul gătitului în funcţie de vârstă.

Tot la Gaudeamus, vizitatorii se vor putea bucura şi de o dublă lansare regală. Joi, de la 16.45 vor fi lansate volumul pentru adolescenţi şi tineri „Margareta a României. O principesă în serviciul Ţării regăsite”, de Adrian Cioroianu şi cu ilustraţii de Yanna Zosmer, şi Calendarul Regal 2018.

Fanii dictonului „În limbă e plăcerea!” - una dintre vorbele favorite ale lui Răzvan Exarhu - îl vor putea întâlni sâmbătă, de la 12.00, la o sesiune de autografe pe cunoscutul om de radio şi televiziune, bucătar şi autorul unuia dintre bestsellerurile anului 2017 - „Fericirea e un ac de siguranţă”.

Tot în cadrul târgului de carte, artistul Ştefan Câlţia va lansa în avanpremieră albumul dedicat expoziţiei „Obiecte grăitoare” care a avut loc anul acesta la Muzeul Colecţiilor de Artă. Compus din trei eseuri ale scriitoarei Svetlana Cârstean, curatorilor Liliana Chiriac şi Alexandra Manole, albumul continuă, prin intermediul vederilor din cadrul expoziţiei însoţite de poveştile lor, dar şi de ample comentarii sau viziuni critice, imersiunea în profunzimile simbolice ale Obiectelor Grăitoare.

Copiii vor fi şi ei din nou în centrul atenţiei la această ediţie. Duminică, de la ora 13.30, Cristina Donovici, cunoscută pentru blogul PovestileCristinei.ro, îi aşteaptă pe cei mici la o sesiune de autografe cu ocazia lansării recente a volumului „O girafă în spaţiu şi alte şapte lumi ascunse”, cu ilustraţii de Lavinia-Iulia Fălcan.

Printre alte titluri dedicate celor mici se vor număra „Omul cu trei minţi şi alte basme cu tâlc. Basme româneşti repovestite de Răzvan Năstase”, cu ilustraţii de Yanna Zosmer, primele 4 volume din seria „Isadora Moon” („jumătate zână, jumătate vampir, întru totul unică!”) scrisă de autoarea britanică Harriet Muncaster, o nouă carte de colorat pentru sărbători, „Să ne bucurăm! Carte de colorat pentru Crăciun”, şi o reeditare a popularului volum de Adina Rosetti, „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul”, cu ilustraţii de Cristiana Radu.

„Mandarina”, cel mai proaspăt volum al lui Răzvan Petrescu, va fi de asemenea disponibil în rafturi. Apoi, o nouă traducere din unul dintre cei reprezentanţi autori ai literaturii ruse contemporane, Viktor Pelevin, va apărea la Gaudeamus. „Omon Ra” este unul dintre cele mai importante romane ale sale, şi spune povestea unui băiat crescut în spiritul propagandei sovietice, dar care simte misterioasa chemare a zborului spre infinit din momentul în care vede un afiş cu un cosmonaut. Află însă că visele nu îi aparţin - cel puţin nu într-o societate totalitară: odată admis în programul spaţial, Omon află că visul lui are un preţ - sacrificarea propriei vieţi.

O altă noutate este una dintre cele mai aşteptate cărţi de bucate ale anului: noul volum marca Jamie Oliver - „5 ingrediente. Mese rapide şi uşoare”. Pornind de la emisiunea cu acelaşi nume, noua carte de bucate a lui Jamie se concentrează fără menajamente pe combinaţii culinare geniale de doar cinci ingrediente.

Pentru fanii fotografiei, regizorul, fotograful şi jurnalistul Barna Némethi a pregătit un album foto special dintr-o călătorie specială - "The Marauders of Marrakesh". Mereu pe drum - pe motocicletă, pe jos, în maşină sau pe bicicletă, într-o continuă mişcare, străbătând circuitele zilnice ale subzistenţei, drumurile care unesc casele, locurile, pieţele, oamenii - aşa apar locuitorii Marrakesh-ului în fotografiile lui Barna Némethi.

Editura Nemira - „Wild cards”, antologie de George R.R.Martin şi Melinda Snodgrass

Sâmbătă,  între orele 12.00 şi 14.00, cititorii sunt invitaţi să cunoască autorii români de la Nemira în standul editurii, unde aceştia vor da autografe : Florin Chirculescu, Ovidiu Eftimie, Adrian Mihălţianu, Florin Stanciu, Iulian Tănase, Mara Wagner şi Elena Vlădăreanu.

În colecţia Nautilus SF&F apare „Problema celor trei corpuri”, de Liu Cixin, un hard SF, plin de minuţioase detalii tehnice despre orice, de la mecanica cuantică până la inteligenţa artificială.

Fanii seriilor Jocul lui Ender, Harry Potter şi ai Infanteriei stelare vor considera cartea lui J. Patrick Black, „Oraşul nouă în flăcări” un bilet perfect către o lume fantastică. O rasă extraterestră a venit să cucerească Pământul cu o tehnologie mai presus de orice văzuseră oamenii vreodată, care semănă mai degrabă cu magia. Oraşe întregi dispăruseră în flăcări şi sfârşitul părea aproape. Până când oamenii au descoperit că pot folosi şi ei arma inamicilor şi au ripostat.

„Wild cards”, antologie de George R.R.Martin şi Melinda Snodgrass, propune o istorie alternativă înspăimântătoare: în 1946, deasupra New York-ului este eliberat un virus care poate rescrie ADN-ul uman, o armă biologică trimisă de pe altă planetă. Virusul afectează fiecare individ în alt fel şi are simptome complet imprevizibile. Pe 90% dintre cei afectaţi îi ucide, iar celorlalţi le provoacă mutaţii. 1% rămân aproape umani, dar capătă puteri supranaturale: aşii dezvoltă puteri utile, doiarii, puteri minore, mai degrabă comice, iar jokerii sunt mutilaţi şi sfârşesc în ghetouri.

În colecţia Babel, de literatură străină, apare „Porecla”, de Jumpa Lahiri.

Lăsând în urmă viaţa din Calcutta, cuplul Ganguli porneşte spre America, unde începe o altă viaţă. Numele, sensurile şi identităţile se schimbă şi, odată cu ele, destinele pornesc spre noi orizonturi. Din detalii de mare fineţe se ţese saga unei familii care, departe de casă, caută să ajungă acasă. Pătrunzând în cele mai ascunse ţinutui sufleteşti, descoperind teritorii gingaşe, Porecla spune mai multe poveşti, dezvăluie mai multe generaţii, traume şi căutări, într-o lume dominată de fragilitate.

Colecţia Anticipaţia - de nonficţiune, propune „Arme matematice de distrugere”, de Cathy O’Neill, bestseller New York Times şi nominalizată la National Book Award.

Modelele matematice care ne reglementează viaţa sunt opace şi incontestabile, chiar dacă greşesc, avertizează Cathy O’Neil, fostă jurnalistă la Wall Street Journal. Şi, mai rău, alimentează discriminarea într-un „cocktail toxic pentru democraţie“. Într-o epocă în care cele mai multe aspecte din existenţa noastră cad sub incidenţa datelor analizate automat, e necesar să le înţelegem mecanismele şi să chestionăm modelele. Descoperiţi latura întunecată a Big Data!
„Bun-venit în univers. Un ghid astrofizic”, de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss şi J. Richard Gott, este un tur de forţă pentru cunoaşterea cosmosului, realizat de trei dintre cei mai importanţi astrofizicieni din prezent. Pornind de la enorm de popularul curs introductiv în astronomie ţinut de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss şi J. Richard Gott la Princeton, cartea parcurge prin toate temele de interes: planete, stele, galaxii, găuri negre, călătoria în timp, toate pe înţelesul nespecialiştilor. 

„Rose”, de Marius Constantinescu, este un volum din texte publicate de-a lungul vremii, mixate strategic cu varietăţi inedite, în corpul unui volum sprinţar, ca un vin sec, prietenos, de cursă lungă. Parfumuri, oameni, călătorii, deserturi, vinuri, părinţi, prieteni şi singurătăţi, portrete, Paris, camere, cravate şi o plajă goală. Marius Constantinescu scrie despre toate şi toate îl scriu pe el. 

„Crăciunul în cele mai frumoase povestiri” este un volum plin de surprize. În paginile lui s-au adunat comori de altădată pentru copii, părinţi şi bunici, întâmplări şi personaje ce povestesc Crăciunul, pentru a cărei magie depun mărturie, printre alţii,  Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle.

Editura NEMI

Editura NEMI de carte pentru copii aduce în acest sfârşit de an cele mai frumoase şi mai captivante cărţi pentru copii şi părinţi deopotrivă, de la poveşti potrivite pentru sărbătorile de iarnă, până la volume spectaculoase pentru micii exploratori.

Cărţi de Crăciun
După  „Un băiat numit Crăciun” , care a arătat că adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toţii, Matt Haig încântă cu o nouă poveste de sărbători: „Fetiţa care a salvat Crăciunul”, cu ilustraţii realizate de acelaşi Chris Mould. Un roman inedit, cu numeroase lecţii de viaţă, în care turta dulce este nelipsită, iar farsele şi glumele spiriduşilor îi vor amuza pe cititorii de toate vârstele.

„Dragonul de gheaţă” este o poveste încântătoare despre curaj şi sacrificiu, scrisă de George R.R. Martin, popularul autor al seriei „Cântec de gheaţă şi foc”. Povestea are loc în acelaşi univers cunoscut fanilor „Urzeala tronurilor” şi este însoţită de ilustraţiile splendide ale artistului Luis Royo, ce îmbogăţesc călătoria emoţionantă a unei tinere fete şi a dragonului său. În lumea din „2Cântec de Gheaţă şi Foc”, dragonul de gheaţă este o creatură legendară şi înfricoşătoare, întrucât niciun om nu a reuşit vreodată să îmblânzească vreunul. Zborul său pe deasupra pământului lasă în urmă doar pustiu şi un frig îngrozitor. Dar Adarei nu-i e teamă. Pentru că Adara este un copil al iernii, născută în timpul celui mai cumplit îngheţ pe care toată lumea, chiar şi Bătrânii, şi-l amintesc.

Cea de-a treia carte ce se integrează perfect în atmosfera sărbătorilor de iarnă este o carte ilustrată pentru cei mici, dar nu numai: „Spărgătorul de nuci”, inspirat din spectacolul pus în scenă de George Balanchine în 1954 pentru New York City Ballet. Unul dintre cele mai populare spectacole de balet din toate timpurile, povestea Spărgătorului de nuci are parte de o interpretare minunată prin ilustraţiile extraordinare ale Valeriei Docampo, ce reuşeşte să surprindă magia şi farmecul unei poveşti clasice de iarnă. De la petrecerea de Crăciun cu care începe călătoria lui Marie, până la sărbătoarea fantastică din Tărâmul Dulciurilor, toate momentele importante ale spectacolului se regăsesc în această carte ce va fi, cu siguranţă, pe placul tuturor copiilor ce-şi doresc să danseze balet, şi nu numai.

În colecţia Nemi Explorator au fost lansate patru cărţi spectaculoase din seria Lumea animalelor dedicate micilor exploratori curioşi şi scrise de Olivia Brookes: „Primele fiinţe”, „Vieţuitoare în ocean”, „Tigri şi alte carnivore”, „Furnici şi alte insecte”.

Tainele universului vor putea să fie dezlegate în volumul „Supereroi ai Ştiinţei”: „Spaţiul”, de Tracey Turner, cu ajutorul celor mai curajoşi, inteligenţi şi hotărâţi oameni de ştiinţă din istorie. În această carte îi veţi descoperi pe unii dintre cei mai mari supereroi ai ştiinţei care au trăit vreodată, cum ar fi Aristotel, Galileo Galilei, Newton, Henrietta Leavitt, Einstein sau Neil Armstrong.

Alte surprize ale Bufniţei Nemi: „Lama lama în pijama”, primul volum din populara serie scrisă de Anna Dewdney, este o lectură caldă, pufoasă şi foarte amuzantă, ce îi va face atât pe cei mici, cât şi pe cei mari, să zâmbească şi să râdă, regăsindu-se în poveste. Seria este în curs de ecranizare la Netflix.

„Aventurile Sofiei”, o copilă ambiţioasă şi perseverentă, convinsă că va deveni o doamnă fermier când se va face mare, continuă în al doilea volum, Sofia şi pisica ei, când micii cititori vor avea ocazia să-l cunoască pe Tom, noul ei prieten şi companion.

Sughiţ Straşnicul Stavrid al III-lea, Nădejdea şi Moştenitorul Tribului Huliganilor Păroşi, şi dragonul lui de nădejde, Ştirbul, au început pregătirile pentru a treia călătorie plină de peripeţii şi lupte fantastice, sub îndrumarea mentorului lor, Cressida Cowell, în „Cum să vorbeşti dragoneza”.

ART - Noi volume în seriile Truman Capote, Kurt Vonnegut şi Margaret Atwood

Grupul Editorial ART vine cu peste 1.000 de titluri îşi aşteaptă cititorii de toate vârstele.  Proiectul antologiilor „Cărţile mele” continuă cu tema „Cel mai mult şi mai mult” prin lansarea a două volume simultan: „Juniorii” şi “Seniorii”. Două cărţi premiate la Trofeul Arthur vor fi lansate duminică.

Editura Arthur continuă seriile mult îndrăgite cu noi volume din “Harry Potter” şi “Cronicile din Narnia” şi aduce titluri interesante ale unor scriitori binecunoscuţi ca: David Walliams, Terry Pratchet, George Selden, Grace Lin sau Kate DiCamillo.

În colecţia Vlad şi Cartea cu Genius s-au adunat cele mai captivante şi inteligente poveşti ilustrate adorate de publicul din lumea întreagă. Nu întâmplător multe dintre ele au fost recompensate de-a lungul timpului cu medalia Caldecott. “Ziua în care a nins”, de Ezra Keats, este una dintre ele.

Proiectul Grafic lansează DC Comics în România cu volumul “Batman #1. Conclavul bufniţelor” şi deschide secţiunea miniGrafic cu două serii de bandă desenată pentru copii.

Editura ART vă prezintă cel mai nou proiect editorial - “Ferma animalelor” -, o colecţie de poveşti cu şi despre animale, din încasările cărora se va dona către pisicile şi căţeii din adăposturi. Ursula, Jiři şi Cici fac un gest frumos şi pun la bătaie “Adevărata carte cu pisicile lui Tocilescu”.

Colecţia musai se îmbogăţeşte cu patru titluri semnate de Fredrik Backman, Graeme Macrae Burnet, Ralf Rothmann şi Mariana Enriquez, iar seriile de autor Truman Capote, Kurt Vonnegut şi Margaret Atwood continuă cu noi volume. William Faulkner va fi prezent la standul editurii într-un mod inedit, cu singura carte scrisă pentru copii - “Copacul dorinţelor/ The Wishing Tree”.

Editura Paladin continuă publicarea celor mai bune titluri fantasy şi science-fiction recompensate cu premiile Hugo, Nebula sau Locus. Între noutăţile editurii sunt de găsit atât autori tineri de succes ca Pierce Brown şi N.K. Jemisin, cât şi clasici ai literaturii SF ca Isaac Asimov.

Evenimentele de lansare, activităţile creative pentru copii, atelierele de colaj, modelaj şi origami se desfăşoară la standurile editurii.

Toate titlurile Grupului Editorial ART vor avea, pe durata Târgului Internaţional Gaudeamus, preţuri speciale, cu reduceri cuprinse între 10% şi 40%.

Litera - "Testamentul lui Abraham" şi "Crima din Orient Express"

La standul Editurii Litera va fi prezent cel mai de seamă expert în fericire din lume - Meik Wiking. CEO al Institutului pentru cercetarea fericirii din Copenhaga şi autor al bestsellerului „Mica Enciclopedie Hygge: Reţeta daneză a fericirii”, Meik Wiking vine în premieră la Bucureşti cu ocazia lansării celei de-a doua cărţi „Mica Enciclopedie Lykke: În căutarea celor mai fericiţi oameni din lume”. Cu ilustraţii minunate, dar şi cu statistici documentate, cartea este un ghid complet despre cum putem avea ceva mai multă "lykke" (fericire) în viaţa noastră. Meik va prezenta dovezi, poveşti şi ponturi din cele mai fericite colţuri ale lumii, deschizându-ne porţile pentru o viaţă mai bună. Întâlnirea va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, la standul Editurii Litera.  

Bestsellerul „Testamentul lui Abraham” va fi lansat oficial la Târgul de carte Gaudeamus în prezenţa autorului, Igor Bergler, şi a invitaţilor săi.

"Susţine cu a ta mână Coroana Română”, semnat Margareta a României şi Radu al României, un album ilustrat cu numeroase fotografii ce îi surprind pe membrii Familiei Regale a României în diferite ipostaze începând cu Regele Carol I şi venirea sa la tron, în 1866, îi prezintă pe aceştia drept oameni ca noi, cu defecte şi neajunsuri. O istorie în imagini pentru toţi cei interesaţi de oamenii care au schimbat în mod decisiv istoria României.

Volumul „Reunirea”, de Dan Dungaciu şi Petrişor Peiu, invită la o discuţie lucidă, realistă, despre ce se petrece acum în stânga Prutului şi despre viitorul oamenilor de acolo.

„Patrioţii”, de Sana Krasikov, un roman despre idealism, trădare şi secrete de familie, al cărei autoare este inclusă pe lista Granta a celor mai buni tineri romancieri americani, apare în colecţia Buzz Books. "O capodoperă. Un Doctor Jivago al vremurilor noastre”, spunea Yann Martel. 

Tot în colecţia Buzz Books, va fi lansată „Crima din Orient Express”, bestseller-ul Agathei Christie.

Cele mai bune povestiri ale unuia dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului XX apar în Clasici Moderni Litera. 

"Tânărul neînfricat de la trapezul zburător şi alte povestiri”, de William Saroyan este o carte despre omenie, o omenie vibrantă, profundă, care se manifestă în cele mai anodine scene, de la muncitorul obidit care găseşte resurse de afecţiune pentru nişte copii complet străini până la indianul care manifestă un tact ireproşabil faţă de un puşti îndrăgostit de automobile.

Colecţia Kronika continuă cu o carte extrem de originală: "Cei învinşi”, în care  Robert Gerwarth, profesor de istorie modernă la University College din Dublin şi director al Centrului pentru Studii de Război, ne provoacă să ne gândim din nou la adevărata moştenire a Primului Război Mondial. Aceeaşi colecţie include şi apariţia volumului „Între timp. Amintiri din Casa Cezarului”, de Daniel Barbu.

Şi Litera Mică îşi aşteaptă cititorii - mari şi mici - cu noutăţi: de la cărţi de poveşti şi activităţi, la cărţi despre educaţie şi psihologia copilului: „Poveşti de seară pentru fete rebele”, de Elena Favilli şi Francesca Cavallo, spune povestea a 100 de femei extraordinare din toate timpurile, portretizate de către 60 de ilustratoare din întreaga lume. Regine, inventatoare, pictoriţe, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverenţă şi de generozitate pentru toţi aceia care vor să-şi împlinească visurile.

În colecţiile Disney vor fi disponibile cărţi noi din seriile „Soy Luna”, „Descendenţii 2”, „O poveste încâlcită”, dar şi o noutate absolută, „Coco”, povestea filmului cu acelaşi nume, o producţie Disney-Pixar care va avea lansarea în cinematografele din România în 24 noiembrie.

În seria de cărţi cu metode psihologice de adormit copiii, vor fi disponibile cărţile de poveşti „A fost odată. 24 de poveşti terapeutice de citit copilului pentru a-l linişti şi a-l adormi mai uşor”, de Gilles Diederichs şi „Tractoraşul care voia să adoarmă”, cea mai recentă  carte a psihologului Carl-Johan Forssén Ehrlin, autorul bestsellerurilor internaţionale „Iepuraşul care voia să adoarmă” şi „Elefănţelul care voia să adoarmă”, apărute de asemenea la Litera Mică.

Pentru părinţii care caută cărţi de pus sub brad, Litera Mică are o ofertă bogată de propuneri: „În căutarea lui Moş Crăciun”, de Thierry Didieu, povestea unui omuleţ de zăpadă care se hotărăşte să părăsească grădina în care trăia şi să plece în căutarea lui Moş Crăciun, „Marea carte de poveşti”, un minunat volum ilustrat de Tony Wolf, cu poveşti fermecate din adâncul pădurii, dar şi seturi educative cu puzzle precum „Să învăţăm cuvintele”, „Să învăţăm culorile”şi  „Corpul uman”.

Pentru copiii de vârstă şcolară, părinţii pot găsi noutăţi din îndrăgitele colecţii „Prima mea lectură”, „Învăţ să citesc” sau enciclopedii despre cunoaştere, cum ar fi „Prima mea enciclopedie despre lucruri foarte importante”, care cuprinde sute de informaţii interesante şi surprinzătoare din toate domeniile sau seria National Geographic „Prima mea carte despre”. Nu în ultimul rând, cele mai noi titluri din apreciata serie Montessori: „Ateliere Montessori şi jocuri educative pentru copii. 52 de săptămâni de pedagogie activă în familie”, de Elsa Thiriot sau „Primul meu caiet Montessori cu litere şi cifre”.

Cartea Copiilor - "Păturica lui Jane”, de Arthur Miller

Standul 237 al editurii Cartea Copiilor va fi amenajat la nivelul 4.50 şi va primi cititori între orele 10.00 şi 20.00.
Printre noutăţile absolute ale editurii Cartea Copiilor, pe care cititorii le vor descoperi la Gaudeamus 2017, se numără: „Când vine Crăciunul? 24 de poveşti de citit împreună în aşteptarea Crăciunului”, de Antonie Schneider. Cartea va fi însoţită de o lectură publică şi de un atelier pentru copii, care vor fi susţinute duminică, de la ora 10.00, în Salonul Ion Creangă (nivelul 3.20), de Brandi Bates, fondatoarea asociaţiei „Citim Împreună România”.

„O zi de iarnă cu familia Şoricel”, de Kazuo Iwamura. Iarna, cu gerul ei, nu-i sperie deloc pe cei din familia Şoricel. În scorbură e cald, cămara e plină şi lemnele de foc sunt de ajuns până la primăvară. Ce fac cei 14 şoricei în zilele lungi de iarnă?

„Micul dejun cu familia Şoricel”, de Kazuo Iwamura. În  familia Şoricel, toată lumea ajută la pregătirea mesei de dimineaţă, de aceea fiecare zi începe bine şi frumos.

„Crocodilul şi dentistul”, de Tarō Gomi. Crocodilului îi e frică de dentist, dar durerea de măsea nu îi dă pace. Dentistului îi e frică de crocodil, însă trebuie să îşi facă meseria. Oare cum se va sfârşi vizita crocodilului la stomatolog?

„Singură la cumpărături”, de Yoriko Tsutsui. Midori are cinci ani şi nu a mai plecat niciodată singură de acasă. Însă mama are nevoie de lapte pentru frăţiorul ei mai mic, iar ea trebuie să îşi învingă temerile şi să plece pentru prima dată singură la cumpărături.

Cartea Copiilor va prezenta la standul său şi celelalte noutăţi ale toamnei: „Ziua în care a fugit Somnul”, de Victoria Pătraşcu, „Păturica lui Jane”, de Arthur Miller, „Maimuţica Bramburica”, de Julia Donaldson, „Cinci minute de răgaz”, de Jill Murphy, „Fetiţa şi balonul”, de Komako Sakai, „Dincolo de mare”, de Tarō Gomi şi „Omida mâncăcioasă” (carte-jucărie), de Eric Carle.

Editura va mai organiza două ateliere pentru cei mici. Sâmbătă, de la ora 10.00, scriitoarea Victoria Pătraşcu va face lectura cărţii „Ziua în care a fugit Somnul” şi va organiza activităţi pentru copiii prezenţi, iar de la ora 15.00 scriitoarea Iulia Iordan şi ilustratoarea Cristiana Radu vor desfăşura un atelier creativ pe baza cărţii „Luli şi căsuţa din copac”. Toate evenimentele vor avea loc în Salonul Ion Creangă (nivelul 3.20), din cadrul Pavilionului Central Romexpo.

Toate titlurile din oferta editurii, disponibile la Gaudeamus, vor avea reduceri de 20-30%. Vizitatorii vor putea participa şi la tombola Cartea Copiilor, unde vor avea şansa de a câştiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărţi la alegere, expediate gratuit de editură la sfârşitul târgului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.