Muzeul Naţional Picasso - Paris a adunat pentru prima dată într-o expoziţie opere ale marelui pictor spaniol din perioada 1926-1930, numită "tablouri magice".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între vara 1926 şi primăvara anului 1930, Pablo Picasso a realizat un ciclu de aproape 150 de picturi, deschizând un nou capitol în creaţia sa. O perioadă artistică relativ necunoscută a artistului. 

Perioada scurtă, însă prolifică, a debutat în vara lui 1926 la Juan-les-Pins pe Coasta de Azur, în timpul căreia Picasso a experimentat noi forme plastice, realizând opere unice cu figuri stranii. Capete, corpuri, ca o metamorfoză, care anunţau deja "Guernica". 

Pentru prima dată, Muzeul Naţional Picasso-Paris a reunit o mare parte din operele acestui ciclu atât de singular, în prezent răspândite în toate lumea, reaşezându-le în contextul suprarealismului şi al curentelor contemporane psihanalitice. 

Expoziţia va putea fi vizitată până la 23 februarie 2020. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.