Tabloidul britanic The Daily Mail a publicat articole "defăimătoare" la adresa prinţului Harry, a afirmat, joi, avocatul ducelui de Sussex în contextul unei audieri preliminare care îl opune unui mare grup de presă britanic, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prinţul Harry a intentat un proces în februarie împotriva Associated Newspapers, unul dintre cele cele mai mari trusturi de presă care editează popularul Daily Mail. 

În timpul unei audieri preliminare la Înalta Curte din Londra, joi, avocatul prinţului, Justin Rushbrooke, i-a spus judecătorului, într-un text scris, că prinţul Harry a dus cazul în instanţă în urma a două articole din Mail on Sunday şi MailOnline - ediţiile de duminică şi digitale ale Daily Mail - în februarie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Potrivit lui Justin Rushbrooke, articolele au fost "defăimătoare" prin faptul că l-au acuzat pe Harry că a „minţit”, că a fost „cinic” încercând să manipuleze opinia publică şi că "a încearcat să păstreze secret” solicitarea sa către guvern pentru protecţia poliţiei în ţară. 

Associated Newspapers contestă caraterul defăimător al publicaţiilor sale. 

În declaraţiile sale scrise către instanţă, Harry a susţinut că articolele i-au provocat "o rană profundă, jenă şi angoasă continuă". Harry şi soţia sa Meghan Markle locuiesc în nordul Los Angeles-ului. Ei au decis să se retragă din familia regală în 2019, ceea ce i-a lipsit de dreptul la protecţia poliţienească în detrimentul contribuabilului britanic.

Harry s-a oferit să acopere aceste costuri în timp ce se afla în Regatul Unit şi acum contestă refuzul Ministerului de Interne în instanţă. Acesta a răspuns că un dispozitiv de securitate al poliţiei „nu este disponibil pe bază de finanţare privată”.

Cuplul princiar a depus recent o plângere împotriva mai multor publicaţii pentru invadarea vieţii private. În decembrie anul trecut, Meghan Markle a câştigat procesul împotriva unui tabloid, condamnat pentru publicarea unei scrisori pe care i-a scris-o tatălui ei. Ea a sărbătorit apoi o „victorie” împotriva unei prese tabloide „crude” şi înşelătoare. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.