Cineastul Steven Spielberg, guvernator al AMPAS, are în plan modificarea regulamentului de acordare a premiilor Academiei Americane de Film, fiind împotriva recunoaşterii cu Oscar a producţiilor realizate de platformele de streaming, precum Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spielberg, care reprezintă breasla regizorilor în AMPAS, susţine că filmele care au premiera pe platforme de streaming sau care sunt distribuite pentru o scurtă perioadă în cinematografe ar trebui să se califice la premiile Emmy, şi nu la Oscar.

Un purtător de cuvânt al Amblin, compania cineastului, a transmis IndieWire că iniţiativa lui Steven Spielberg va fi prezentată la întâlnirea guvernatorilor Academiei şi că speră ca aceasta să primească sprijin din industrie.

Cineastul a mai vorbit în trecut despre convingerea lui că filmele Netflix ar trebui să fie eligibile doar pentru Emmy, nu şi pentru Oscar. 

„Odată ce te dedici formatului de televiziune, eşti film de televiziune”, a spus el pentru ITV News în martie 2018. „Cu siguranţă, dacă este un show bun, merită Emmy, dar nu un Oscar. Nu cred că filmele care rulează pentru mai puţin de o săptămână în cinematografe merită să se califice pentru o nominalizare la premiile Academiei”.

La gala premiilor Oscar de anul acesta, producţia Netflix „Roma”, regizată de Alfonso Cuaron, a primit trei trofee din partea Academiei, inclusiv pentru „cel mai bun film într-o limbă străină” şi „cea mai bună regie”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.