Standul expoziţional al României la Bruxelles, „principalul proiect al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale”, a fost pus „la dispoziţie” de Primăria Municipiului Bucureşti, iar aici vor fi expuse cărţi şi albume în limbi de circulaţie internaţională ale Reprezentanţei României la Uniunea Europeană şi ale instituţiilor din subordinea MCIN, se arată într-un răspuns oferit News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a răspuns marţi solicitării News.ro de a oferi mai multe detalii despre standul expoziţional amenajat în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene. 

Întrebările News.ro făceau referire la autorul conceptului, bugetul alocat, volumele care vor fi prezentate la standul descris ca fiind o reprezentare a unei secţiuni din ansamblul de la Târgu Jiu al lui Constantin Brâncuşi, Masa Tăcerii, şi la evenimentele care vor fi organizate aici.

Inaugurarea standului expoziţional al României face parte din manifestările dedicate preluării preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

„Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului Bucureşti sunt instituţii partenere în cadrul acestui proiect expoziţional, prin semnarea unui acord de parteneriat între Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primaria Municipiului Bucureşti, care a pus la dispoziţie standul menţionat. Aşadar, MCIN nu a angajat niciun buget pentru realizarea acestui stand”, se arată în răspunsul primit de News.ro.

În comunicatul transmis luni era precizat că în interiorul standului vor fi corpuri de bibliotecă cu cărţi ale autorilor români traduse în limbi de circulaţie internaţională.

Vor fi expuse „cărţi şi albume în limbi de circulaţie internaţională ale Reprezentanţei României la Uniunea Europeană şi ale instituţiilor din subordinea MCIN”, a fost explicaţia oferită de minister. 

„Principalul proiect al MCIN este reprezentat de standul din sala Atrium, dar Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va organiza şi alte acţiuni culturale în sediile instituţiilor europene pe perioada celor 6 luni”, urmând a transmite informări cu privire la evoluţia acestora. 

Standul va fi amplasat în perioada în care România exercită, timp de 6 luni, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.