Spectacolul "Viaţa x 3", de Yazmina Reza, în traducerea Iuliei Lumânare şi regia Irinei Crăiţă-Mândră, cu o scenografie imaginată de Iulia Popescu, va avea premiera sâmbătă, de la ora 19.00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţie fac parte Silviu Debu (Henri); Olimpia Melinte (Sonia); Liviu Pintileasa (Hubert); Maria Obretin (Inès).

Scrisă înainte de "Zeul măcelului" (2006), titlu devenit celebru prin montarea cinematografică din 2011, semnată de Roman Polanski, piesa "Viaţă x 3", datând din 2000, anunţă intriga familială din primul text, cu o ingenioasă punere în triplă perspectivă.

Piesa şi spectacolul sunt împărţite în trei secţiuni care povestesc aceeaşi scenă: seara în care la Henri şi Sonia vine în vizită, pe nepusă masă, un cuplu prieten. Ca şi cum vizita neaşteptată nu ar fi fost îndeajuns să tulbure liniştea serii, la aceasta se mai adaugă nouatatea că Henri îşi publică cercetarea despre materia neagră din Univers un pic cam târziu, precum şi dorinţa fiului lui Henri şi al Soniei de a mânca după ce a fost pus la culcare. Ceea ce urmează este un „măcel” familial care scoate la iveală trăsături de caracter şi secrete până atunci nici măcar bănuite.

Spectacolul a fost un proiect câştigător la concursul "Comedia ţine la TINEri", ediţia a VIII-a, 2017. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.