Spectacolul „O haită de sfinţi”, după Neil LaBute, în regia lui Vlad Zamfirescu, va avea premiera în a doua jumătate a lunii octombrie la Teatrul Nottara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţie fac parte Şerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareş Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman, Cerasela Iosifescu/ Luminiţa Erga.

Scenografia este semnată de Ştefan Caragiu. Cele două reprezentaţii în regim de premieră vor avea loc pe 15 şi 22 octombrie, de la ora 18.00, la Sala „George Constantin”.

Pentru rolul Tânărul din spectacolul „O haită de sfinţi”, Şerban Gomoi a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la gala premiilor UNITER din acest an.

Şerban Gomoi
Şerban Gomoi

Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernităţii, povestea celor patru oameni din piesa „O haită de sfinţi”, cu titlul original „Bash”, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă.

„Bash” este o piesă alcătuită din trei texte, fiecare având un titlu separat: „Ifigenia în Orem”, „O haită de sfinţi” şi „Medeea Redux”. „Monologuri aparent fără o legătură unul cu altul, piesa aduce laolaltă poveştile unor oameni traumatizaţi de propriile fapte, oameni cu structuri dostoievskiene, purtând crime pe conştiinţă, ducând cu ei vinovăţii care taie în ei răni adânci, imposibil de vindecat. Trei poveşti, trei destine, trei tragedii. Un bărbat care-şi ucide fetiţa, un cuplu care-şi începe călătoria prin viaţă cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit”. este descrierea făcută de teatru.

Prima piesă publicată a dramaturgului Neil LaBute, „Bash” a însemnat un punct de cotitură în existenţa lui. Era anul 1995, LaBute avea 32 de ani, iar Bash i-a adus faimă şi a fost începutul unei cariere de succes la nivel internaţional.

„Sunt genul de om care spune: Ah! Uite, cineva suferă! Să aducem microscopul!” Sunt cuvintele care definesc cel mai bine opera lui Neil LaBute, unul dintre cei mai cunoscuţi, mai jucaţi, mai traduşi, mai iubiţi şi mai contestaţi dramaturgi ai momentului.

„Pe Neil LaBute l-am descoperit la 22 de ani. De atunci îi vânez fiecare piesă nouă. Consider că este unul din cei mai importanţi autori contemporani ai lumii. Pandemia actuală m-a făcut să mă întorc în timp, la prima mea întâlnire cu el. «O haită de sfinţi». Cu titlul original «Bash», piesa s-a jucat acum aproape 20 de ani la Teatrul Act. Am ales ca titlul piesei să fie «O haită de sfinţi», subtitlul celei de-a doua bucăţi din text, aflând ulterior, chiar de la autor, că aceasta a fost, de fapt, prima lui opţiune de titlu. Simt o puternică legătură între textul piesei şi contextul actual. Din motive diferite, evident, dar cu rezultate asemănătoare. Personajele din «O haită de sfinţi» sunt pierdute, nu îşi mai găsesc liniştea şi îşi asumă situaţia ireversibilă în care se află. Nu mai pot da înapoi şi de aici înainte traiectoria vieţii lor va fi complet diferită. Vi se pare cunoscut?”, a transmis Vlad Zamfirescu.

Bilete pentru cele două reprezentaţii programate în luna octombrie pot fi cumpărate online, de pe www.nottara.ro, sau de la agenţia teatrului.

Conform normelor legale aflate în vigoare, accesul publicului la spectacolele de teatru este permis doar persoanelor cu schema de vaccinare completă contra SARS-COV-2 sau celor care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, cu condiţia să fi trecut cel puţin 15 zile de când s-au infectat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.