Spectacolul "No Man’s Land", una dintre producţiile Teatrului Naţional “I.L. Caragiale” Bucureşti, realizată în stagiunea trecută la Sala Studio, se va juca joi, de la ora 20.00 în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia a XXVIIa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"No Man’s Land" este o satiră la adresa războaielor de pretutindeni, dar şi împotriva comunităţii internaţionale şi a presei în goană după senzaţional şi rating. O comedie neagră despre război care aminteşte de celebrul roman CATCH-22 sau de serialul M*A*S*H.

Montarea este o adaptare scenică după un film premiat cu Oscar ("No Man’s Land" de Danis Tanović, Oscar pentru Cel mai bun film străin, 2001). În total, filmul lui Tanović a obţinut 42 de premii, printre care Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun scenariu, Premiul César pentru Cel mai bun film artistic, Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin.

Regia spectacolului este semnată Alexander Morfov, un nume extrem de cunoscut pentru montările anterioare de la TNB, "Furtuna" şi "Vizita bătrânei doamne". Şi pentru acest proiect, Morfov a lucrat cu scenograful Nikola Toromanov, alături de care a lucrat şi proiectele anterioare.

Pentru rolul din "No Man’s Land", Richard Bovnoczki a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor anul acesta.

Alături de el, pe scenă se află tânărul Ciprian Nicula, cunoscut deja pentru excelentul rol din "O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii", rol pentru care şi el a fost nominalizat la aceeaşi categorie a Premiilor UNITER, iar Mihai Călin reuşeşte performanţa de a captiva publicul, jucând întins pe spate pe toată durata spectacolului.

Morfov semnează, la fel ca la celelalte spectacole ale sale de la TNB, o coloană sonoră specială: Dire Straits ("Brothers in Arms"), The Doors ("LA Woman"), Bob Dylan ("Knocking on Heaven’s Doors"), Johnny Cash ("We’ll Meet Again").

Biletele se pot achiziţiona de pe portalul www.mystage.ro, dar şi de la casa de bilete a teatrului, la preţurile de 74 lei, 54 lei şi 24 lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.