Concertul-spectacol "Magic Naţional" al Teatrului Naţional din Bucureşti va participa, pe 6 august, la Festivalul de Teatru şi Jazz de la Nisville (Niš), în Serbia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apreciat de The Guardian şi BBC ca fiind unul dintre primele zece evenimente din Europa, Festivalul de Jazz de la Nisville are o structură complexă, cu o importantă secţiune de teatru, o alta de film, dar şi carte, poezie şi benzi desenate.

În acest an, secţiunea teatru reuneşte 16 spectacole de pe patru continente, provenind din New Orleans, Shanghai, Marsilia, Cairo, Belgrad şi România.

Maja Mitić, selecţioner şi director artistic al festivalului, om de teatru şi profesor universitar renumit în ţara natală şi peste hotare, recunoaşte influenţa unor personalităţi ale scenei mondiale, ca Grotowski, Kantor, Eugenio Barba, Pina Baush, Bob Wilson, Peter Brook, din a căror creaţie s-a putut inspira şi desăvârşi ca artist, urmărindu-le spectacolele pe scena prestigiosului BITEF (Belgrade International Theatre Festival).

Prin multitudinea formelor de manifestare artistică adunate sub umbrela Festivalului de Teatru şi Jazz din Nisville, cât şi prin modalităţile diverse de abordare a fenomenului cultural contemporan, prin spectacole de teatru, concerte, filme, dar şi prin ateliere de lucru, dezbateri şi mese rotunde, festivalul ţinteşte reacţii dintre cele mai vii din partea participanţilor şi de ce nu, chiar o schimbare.

Pe scena Amfiteatrului din Niš, publicul îi va putea urmări pe actorii Ion Caramitru, interpret şi regizor al spectacolului, Medeea Marinescu, Marius Manole, Tania Popa, Istvan Teglas, Anca Sigartău, Lari Giorgescu, Aylin Cadîr, Eduard Adam, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea, Petre Ancuţa, cărora li se alătură pentru această reprezentaţie de turneu soprana japoneză Ato Kawara, Emy Drăgoi, secondat, pe linie muzicală, de formaţiile 3D Pro`ect şi Jazz Hot Club Romania, şi de percuţionistul Lucian Maxim. 

De menţionat şi faptul că pe 7 august, Emy Drăgoi împreună cu formaţiile sale sunt invitaţi să susţină un concert în cadrul festivalului de jazz, pe scena River Stage.

La finalul lunii septembrie, "Magic Naţional" se va întâlni din nou cu publicul TNB, într-o reprezentaţie surpriză.
Până atunci, la sfârşit de august, Festivalul "Bucureştii lui Caragiale" invită publicul la un "Magic Naţional" în aer liber, pe o scenă ce va fi amplasată în Parcul Cişmigiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.