Spectacolul „În Parc”, de Radu Iacoban, va închide cea de-a patra ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, pe 11 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Gong.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În Parc”, montare a Godot Café-Teatru, este o călătorie imaginată de un autor obsedat de anumite stereotipuri din istoria României. Trei scene diferite aduc laolaltă trei personaje istorice faimoase ale ţării noastre, iar ultima vorbeşte despre dragostea noastră pentru gadget-uri şi lipsa de comunicare. Acest spectacol este o comedie cu elemente groteşti, absurde şi antidramatice. Din distribuţia spectacolului recomandat persoanelor cu vârste de peste 14 ani fac parte Ana Ularu, Rodica Lazăr şi Radu Iacoban. 

Alte patru spectacole româneşti fac parte din programul Festivalului Tânăr de la Sibiu: „Regele moare” (Teatrul de Animaţie Ţăndărică), de Eugène Ionesco, adaptare şi regie de Eliza Păuna, „Totul e foarte normal” (Centrul de Teatru Educaţional Replika), de Alexa Băcanu, „EAT ME” (Create.Act.Enjoy), de Alexandra Felseghi, şi „Identic natural” (Asociaţia Art No More), de Elena Vlădăreanu şi Robert Bălan.

Spectacolul „Regele moare”, prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 14.00, îi are în distribuţie pe Ioan Brancu, Liliana Gavrilescu, Cristina Ţane, Mona Toncu, George Simian şi Ştefan Craiu.
Este o poveste umană şi caldă despre viaţă, putere, moarte, probabil una dintre cele mai puţin absurde piese ale lui Eugène Ionesco. Ea vorbeşte despre atitudinea omului în faţa morţii. Negare, revoltă şi resemnare sunt cele trei stări pe care eroul, Bèrenger, le experimentează treptat. Regizoarea Eliza Păun a adaptat textul sub forma unui spectacol de marionete recomandat celor cu vârste de peste 14 ani.

„Totul e foarte normal”, cu Silvana Negruţiu şi Viorel Cojanu, vorbeşte despre schimbările fizice, emoţionale şi intelectuale care se petrec la începutul adolescenţei. Spectacolul e dedicat adolescenţilor, dar şi părinţilor, şi încearcă, prin participarea lor activă, să stimuleze comunicarea dintre generaţii. Spectacolul, care funcţionează doar dacă adolescentul vine însoţit de un părinte, va fi prezentat pe 6 noiembrie, de la ora 18.00.

„Identic natural”, cu Alex Fifea şi Lala Mişosniky în distribuţie, va fi prezentat pe 9 noiembrie, de la orele 12.00 şi 19.00. Spectacolul, dedicat tinerilor cu vârste de peste 12 ani, îşi propune să pună întrebări, nu să ofere soluţii, să dea startul unei dezbateri despre alimentaţie, un dialog întemeiat mai mult pe argumente, date concrete şi reale, păreri şi nevoi ale oamenilor şi mai puţin pe zvonuri şi publicitate înşelătoare.

Irina-Maria Barbir, Diana Buluga, Emanuel Cifor şi Sergiu Diţă joacă în „EAT ME”, pe 10 noiembrie, de la ora 20.00. Proiectul, dedicat adolescenţilor, vorbeşte despre plăcerea vinovată a chipsurilor ascunse în spatele canapelei. Este un spectacol despre vieţile noastre bogate în beta caroten, acizi graşi, acidul perfluorooctanoic, calciu şi magneziu, despre importanţa unui abdomen „cu pătrăţele” în raport cu fericirea şi acceptarea personală.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc în perioada 2 - 11 noiembrie, la Teatrul Gong.

Biletele pentru ediţia din acest an a Festivalului Tânăr de la Sibiu pot fi achiziţionate atât de la agenţia de bilete a Teatrului Gong (miercuri – vineri, de la ora 11:00 la 18:00, sâmbăta, între orele 10:00 şi 18:00, şi duminica, de la ora 10:00 la 14:00), cât şi online, de pe platformele entertix.ro şi myticket.ro.

Preţul unui bilet variază între 9 şi 14 lei, în funcţie de spectacol şi de locul ocupat în sală. Pentru biletele achiziţionate online nu este perceput comision.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.