Dave Chappelle plănuieşte un turneu în zece oraşe americane cu spectacolul său controversat „The Closer”, dacă Netflix retrage show-ul. Miercuri seara, în timp ce manifestanţi se adunau în apropiere de sediul Netflix din Los Angeles la apelul militanţilor LGBTQ care reproşează platformei de streaming susţinerea umoristului şi afirmaţiilor acestuia considerate transfobe de unii, show-ul său de la Londra a fost sold-out, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit mai multor spectatori, Chappelle a spus că va vizita zece oraşe din SUA pentru a difuza show-ul. Reprezentantul actorului nu a oferit un răspuns imediat Variety. 

Câteva zeci de angajaţi ai Netflix s-au reunit pe o stradă de la Hollywood cu alţi activişti care au cerut zgomotos o reprezentare mai bună a persoanelor trangen. 

„Cred că salariaţii trans şi non-binari nu sunt în siguranţă atât timp cât angajatorul lor difuzează contţinut care ar putea să le dăuneze”, a declarat un angajat al Netflix Animation, Devan McGrath, care a participat la manifestaţie. 

Polemica a fost declanşată acum două săptămâni de spectacolul „The Closer” difuzat de Netflix, în care starul de stand-up răspunde criticilor care l-au acuzat deja în trecut că a râs de persoanele transgen. El spune în special că „genul este un fapt” şi că detractorii săi sunt „prea sensibili”. 

După ce a luat apărarea acestui spectacol, Netflix a încercat să liniştească apele înainte de manifestaţie. „Respectăm decizia oricărui angajat de a alege să se distanţeze şi recunoaştem că încă avem de lucru în cadrul Netflix pentru conţinutul nostru”, a scris gigantul de streaming miercuri într-un comunicat pentru AFP. Platforma „înţelege rana profundă cauzată”. 

„Nu suntem aici astăzi pentru că nu ştim să râdem. Suntem aici pentru că suntem îngrijoraţi că aceste glume iau vieţi. Nu e nimic de râs”, a spus una dintre organizatoarele adunării, Ashlee Marie Preston. Ea acuză de altfel compania că „profită de aceste tensiuni” şi foloseşte „ algoritmi pentru a manipula şi a deforma percepţia pe care o avem despre noi înşine şi despre alţii”.  

Manifestanţii au cerut în special Netflix să folosească un mesaj de avertizare  înainte de „The Closer” şi să se angajeze în promovarea talentelor LGBTQ. 

Spectacolul lui Dave Chappelle a fost criticat de mai multe grupuri LGBTQ (lesbiene, homosexuali, bisexuali, trans, queer) precum GLAAD, care deplânge impactul negativ pe care îl poate avea difuzarea de stereotipuri despre minorităţi. 

CEO-ul Netflix, Ted Sarandos, a prezentat scuze pentru felul în care a comunicat cu echipa legat de programul special „The Closer” al lui Dave Chappelle, punctând că a greşit şi că ar fi trebui să recunoască iniţial că angajaţii lui „sufereau” din cauza deciziei serviciului de streaming de a difuza show-ul de stand-up.

El a mai spus că, după părerea sa, spectacolul lui Dave Chappelle nu trebuie retras de pe platformă. 

CEO-ul a mai subliniat că Netflix rămâne dedicat transparenţei şi că nu are în plan să schimbe operaţiunile interne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.