Spectacole din Franţa, Italia, Danemarca, Belgia şi România vor fi prezentate, în doilea weekend B-FIT in the Street! (21-22 iulie), în Piaţa Universităţii, Piaţa George Enescu, Parcul Cişmigiu şi Centrul Istoric, potrivit organizatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de mii de bucureşteni şi turişti au participat în weekendul 13-15 iulie la spectacolele care au marcat deschiderea celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street!. 

Un moment important al festivalului a fost sâmbătă seara, odată cu premiera mondială a spectacolului de acrobaţie aeriană "Sonics in Wish" (Italia) din Piaţa George Enescu, urmată de prima paradă a festivalului din acest an pe Calea Victoriei şi Bulevardul Regina Elisabeta. Parcul Cişmigiu a devenit neîncăpător la unica reprezentaţie din festival a spectacolului pe apă "Water Fools" (Franţa), de sâmbătă, 14 iulie, iar Piaţa Universităţii a fost cel mai vizitat punct al festivalului cu reprezentaţii zilnice de circ, dansuri de cabaret, muzică live la tobe şi mânuit de steaguri.

Recunoscuţi pentru spectacolele poetice, cu un puternic impact vizual, artiştii belgieni de la Theater Tol prezintă la Bucureşti singura reprezentaţie a producţiei "Hotel Watercage". Spectacolul de acrobaţie aeriană este programat în seara zilei de sâmbătă, în Piaţa George Enescu.

Ultimul spectacol pe apă din programul acestei ediţii B-FIT in the Street! poate fi văzut doar în al doilea weekend de festival. După succesul producţiei franceze "Water Fools" din weekendul trecut, compania Ilotopie a pregătit pentru sâmbătă, pe lacul din Parcul Cişmigiu, un carnaval pe apă cu scene suprarealiste, intitulat Grand Nocturnal Aquatic Parade.

Una din premierele B-FIT in the Street!, instalaţia-planetariu din Piaţa Universităţii poate fi vizitată doar în acest weekend. "Discovery Planetario" (Italia) este un dom ştiinţific care oferă călătorii virtuale în spaţiu, în interiorul corpului uman, dar prezintă şi istoria aviaţiei, experimentele lui Galileo şi fenomene celeste.

Spectacolele din cel de-al doilea weekend de festival încep în fiecare zi de la ora 19.00 şi se termină sâmbătă, la ora 23.00, şi duminică, la ora 21.00. Din programul acestui weekend B-FIT in the Street! fac parte şi atelierele pentru copii zilnice din Parcul Cişmigiu, la Podul de Nuc, spectacolul "Caged Foam" (Franţa), în Centrul istoric, şi instalaţia interactivă "Collective Strings" (Danemarca), în Piaţa Universităţii.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! continuă cu spectacole programate în weekendurile 28-29 iulie şi 4-5 august. 

Programul weekend-ului 21-22 iulie:

Sâmbătă 

19.00 - 20.30 - Piaţa Roma, Strada Lipscani, Strada Lipscani - Strada Eugen Carada: "Caged Foam" - spectacol vizual, Franţa

19.00 - 20.00 - Piaţa Universităţii: "Discovery Planetario"- planetariu, Italia

19.00 - 21.00 - Parcul Cişmigiu - Podul de Nuc: "Clovnerie & Commedia Dell' Arte - atelier de clovnerie pentru copii, România

20.00 - 20.55 - Piaţa Universităţii: "Collective Strings" - instalaţie interactivă, Danemarca

21.15 - 22.00 - Piaţa George Enescu: "Hotel Watercage" - acrobaţie aeriană, Belgia, o singură reprezentaţie

22.00 - 23.00 - Parcul Cişmigiu - Lac: "Grand Nocturnal Aquatic Parade" - spectacol pe apă, Franţa, o singură reprezentaţie

Duminică

19.00 - 20.30 - Piaţa Roma, Strada Lipscani, Strada Lipscani - Strada Eugen Carada: "Caged Foam" - spectacol vizual, Franţa

19.00 - 19.55 - Piaţa Universităţii: "Collective Strings" - instalaţie interactivă, Danemarca

19.00 - 20.00 - Piaţa Universităţii: "Discovery Planetario" - planetariu, Italia 

19.00 - 21.00 - Parcul Cişmigiu - Podul de Nuc: "Hodoroncktronk's World" - atelier creaţie pentru copii, România

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.