Spectacole de teatru şi operetă vor avea loc, în perioada 24 iulie - 1 august, în Curtea de Onoare a Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), în cadrul programului "Seri fantastice".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul se desfăşoară în parteneriat cu Teatrul „Nottara” şi cu Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”. Instituţiile organizatoare de spectacole vor susţine câte două reprezentaţii în Curtea de Onoare a MNAR.

Toate evenimentele se vor desfăşura cu respectarea deplină a măsurilor de siguranţă impuse de autorităţi pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus Covid-19. Prin urmare, scaunele vor fi poziţionate la distanţă de cel puţin 2 m între ele, purtarea măştii de către spectatori va fi obligatorie pe toată durata reprezentaţiei, iar pentru evitarea aglomeraţiei, accesul se va face începând cu o oră înaintea fiecărei reprezentaţii.

Prima săptămână este dedicată artei şi culturii româneşti. Astfel, vineri, 24 iulie, de la ora 20.00, Teatrul „Nottara” va susţine prima reprezentaţie cu „Oglinda neagră”, un spectacol-concert de Cristina Juncu după schiţele lui I.L. Caragiale. În distribuţie sunt: Cristina Juncu, Crenguţa Hariton, Mihaela Subţirică, Vlad Bălan, Rareş Andrici.

În ziua următoare, pe 25 iulie, de la ora 19.30, este rândul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” să le ofere celor prezenţi o „Seară de operetă românească la Palat”, într-un spectacol ce reuneşte solişti consacraţi ai scenei de operetă din România cu ansamblurile de orchestră, cor şi balet, toate sub conducerea muzicală a dirijorului Constantin Grigore.

În cea de-a doua săptămână reflectorul se mută pe cultura universală, începând de joi, 30 iulie, când Teatrul „Nottara” va juca de la ora 20.00 spectacolul „Praf de stele” de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, o comedie cu Alexandru Jitea, Luminiţa Erga, Diana Roman, Ada Navrot.

Sâmbătă, în prima zi a lunii august, de la ora 19.30, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” închide seria „Serilor fantastice” cu spectacolul „Opereta, de la Viena la Budapesta” în care se vor interpreta arii şi duete din operete celebre compuse de E.Kalmann, Franz Lehar, J.Strauss II, C.Zeller, P.Abraham, R.Benatzky şi R.Stolz.

„Ideea Serilor fantastice a venit în contextul în care ne-am dorit să sprijinim instituţiile organizatoare de spectacole, aflate în căutarea de spaţii pentru susţinerea de reprezentaţii în aer liber în această perioadă. Cu Teatrul Nottara aveam deja o bună colaborare ca urmare a campaniei Actori de pus în ramă şi ne bucurăm că putem duce lucrurile mai departe şi să formăm şi alte parteneriate, cum este cel cu Opereta din Bucureşti, toate în beneficiul iubitorilor de artă”, a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.

Pentru spectacolele susţinute de Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, biletele se pot cumpăra online de pe platformele www.startickets.ro şi www.ticketstore.ro, iar pentru reprezentaţiile Teatrului „Nottara”, biletele se găsesc online pe www.new.nottara.ro sau la agenţia de bilete din bd. Magheru nr. 20.

Spectatorii vor beneficia şi de un bilet la Galeria Naţională a MNAR, valabil de la data reprezentaţiei până la 30 august 2020 inclusiv, în timpul programului pentru public al muzeului: de miercuri până duminică, orele 11.00-17.00.

Program "Seri fantastice"

Vineri, 24 iulie, ora 20.00
„Oglinda neagră” – spectacol-concert după schiţele lui I.L. Caragiale
Teatrul „Nottara” în Curtea de Onoare MNAR

Sâmbătă, 25 iulie, ora 19.30
„Seară de operetă românească la Palat”
Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” în Curtea de Onoare MNAR

Joi, 30 iulie, ora 20.00
„Praf de stele” de Norm Foster
Teatrul „Nottara” în Curtea de Onoare MNAR

Sâmbătă, 1 august, ora 19.30
„Opereta, de la Budapesta la Viena
Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” în Curtea de Onoare MNAR

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.