Moştenitoarea tronului spaniol, prinţesa Leonor, va trebui să respecte carantina după depistarea unui caz de Covid-19 printre colegii săi de clasă, a transmis palatul regal, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După depistarea unui caz pozitiv de Covid-19 la unul dintre elevii din clasa prinţesei de Asturias, şcoala a recomandat părinţilor acestei clase să nu vină la cursuri timp de 14 zile", a indicat un purtător de cuvânt al palatului pentru AFP. 

Prinţesa Leonor în prima zi de şcoală
Prinţesa Leonor în prima zi de şcoală

În vârstă de 14 ani, fiica regelui Filip VI a început şcoala miercuri la o unitate de învăţământ privată din Madrid. 

Ea "va face un test" pentru a verifica dacă nu a fost contaminată, a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că regele şi regina au prevăzut "pentru moment să îşi menţină activităţile oficiale". 

Spania este prima ţară din Europa care a depăşit săptămâna aceasta jumătate de milion de cazuri de Covid-19 şi a anunţat vineri mai mult de 12.000 de cazuri în raport cu bilanţul de joi, un record de la începutul pandemiei. 

Începerea anului şcolar a fost marcată de măsuri sanitare stricte, precum purtarea măştii tot timpul la şcoală de la 6 ani, dar şi de teama multor părinţi de a-şi trimite copiii înapoi la şcoală

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.