Soprana italiană Cecilia Bartoli şi-a surprins fanii cu o fotografie în care apare cu barbă falsă pe noul album care îi aduce un omagiu unui celebru castrato al secolului al XVIII-lea, unii comparând-o cu Conchita Wurst, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Casa de discuri Decca Classics a anunţat marţi pe reţelele de socializare lansarea pe 8 noiembrie a noului album al celebrei soprane care îi aduce un omagiu lui Farinelli, cel mai cunoscut dintre castrati - cântăreţ de sex masculin care a suferit o castrare înainte de pubertate. 

"Cecilia este încântată să anunţe noul ei album, "Farinelli", care va fi lansat pe 8 noiembrie", este mesajul de pe Twitter. Acest album este un omagiu personal adus vieţii şi carierei celui mai cunoscut cântăreţ de operă din secolul al XVIII-lea". 

Coperta albumului o înfăţişează pe Cecilia Bartoli cu la barbă falsă neagră, cu braţele încurcişate peste pieptul gol. Decca a difuzat de asemenea imagini video din timpul şedinţei foto. 

Fotografia i-a împărţit pe fanii sopranei în vârstă de 53 de ani: dacă unii au crezut că este o glumă, alţii au spus că cei castraţi nu aveau neapărat barbă, în timp ce mulţi au asemănat-o cu cântăreţul travesti austriac Conchita Wurst. 

Adulat în timpul vieţii, Carlo Broschi alias Farinelli (1705-1782), a fost celebru pentru virtuozitatea sa şi a triumfat în mai multe teatre şi curţi ale Europei. Fenomenul muzical castrati s-a născut câtre mijlocul secolului al XVI-lea şi a dispărut la începutul secolul XX. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.