Primul volum postum al maestrului britanic al romanului de spionaj John Le Carré, "Silverview", a apărut joi, în Marea Britanie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romancierul cu zeci de milioane de cărţi vândute, pe numele adevărat David Cornwell, ar fi împlinit 90 de ani pe 19 octombrie. El a murit pe 12 decembrie 2020 de o pneumonie. 

Anunţând în primăvară lansarea "Silverview", agentul său literar a promis cititorilor că vor regăsi în cel de-al 26-lea roman "vocea atât de caracteristică" a lui John Le Carré.

În această carte despre serviciile de informaţii, personajul principal, Julian Lawndsley, renunţă la un post prestigios în Londra pentru a conduce o librărie într-o mică staţiune balneară engleză, potrivit rezumatului publicat de editorul său, Penguin Viking. Dar după doar câteva luni de la începutul noii cariere, un vizitator îi strică viaţa liniştită. Edward, un emigrant polonez care trăieşte la Silverview, o casă mare de la periferia oraşului, pare să ştie mai multe despre familia lui Julian şi se interesează prea mult de noile sale activităţi. 

Le Carré şi-a "dat binecuvântarea", potrivit agentului său, pentru publicarea romanului de către fiii săi care, cu ajutorul unui arhivist au catalogat operele sale inedite. 

Fiul cel mic al scriitorului, Nicholas Cornwell, care este el scriitor şi care foloseşte pseudonimul Nick Harkaway, a ordonat capitolele din manuscrisul romanului "Silverview" în vederea publicării acestuia. 

Nick Cornwell a confirmat că printre arhivele tatălui său se află poveşti nepublicate care îl au în prim plan pe George Smiley, spion timid şi eroul preferat al romancierului. 

John Le Carré, care a primit cetăţenia irlandeză cu puţin timp înainte de moartea sa ca răspuns la Brexit, a vândut mai mult de 60 de milioane de cărţi ale căror intrigi au fost inspirate adesea de cariera sa de agent secret. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.