Serialul documentar original „Planeta noastră” va avea premiera internaţională pe 5 aprilie, pe Netflix, iar între naratorii lui se numără Sir David Attenborough, Penélope Cruz şi Salma Hayek.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Semnat de creatorul producţiei „Planeta Pământ”, serialul cu opt episoade prezintă imagini nemaivăzute cu animale sălbatice şi habitatul acestora.

Serialul este însoţit de scene „din culise”, care vor fi lansate simultan pe Netflix.

Pe lângă Sir David Attenborough, serialul va fi dublat de naratori locali în zece limbi, printre care şi Penélope Cruz pentru Spania şi Salma Hayek pentru America Latină.

„Mesajul de conservare a mediului nostru este cât se poate de actual şi important”, a declarat Penélope Cruz. „Mă simt foarte apropiată de tot ceea ce reprezintă «Planeta noastră» şi sunt mândră să aduc acest serial locuitorilor din ţara mea natală şi din întreaga lume.”

De cealaltă parte, Salma Hayek a transmis: „Serialul traversează graniţe pentru a transmite un mesaj de admiraţie, respect şi grijă pentru lumea noastră”.

Acest proiect s-a desfăşurat pe parcursul a patru ani şi a fost filmat în 50 de ţări şi pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane şi concentrându-se pe diversitatea extraordinară a habitatelor din întreaga lume, de la sălbăticia Polului Nord, la adâncurile misterioase ale oceanelor şi până la vastele ţinuturi africane şi junglele luxuriante ale Americii de Sud.

În primul episod, „One Planet”, va fi prezentată jungla braziliană până în arhipelagul norvegian Svalbard, descoperind legătura dintre habitatele fragile şi importanţa lor extraordinară pentru ca viaţa să înflorească pe această planetă.

Episoadele următoare surprind habitatele principale de pe Pământ: regiunile arctice, junglele, oceanele, deşerturile şi câmpiile, largul mărilor, regiunile cu apă dulce şi pădurile.

„Pe întreaga planetă sunt întrerupte conexiuni care au o importanţă crucială”, spune Attenborough. „Ceea ce vom face în următorii 20 de ani va fi decisiv pentru viitorul vieţii pe Pământ.”

Producţia serialului „Planeta noastră” este semnată de Silverback Films, Ltd , în parteneriat cu World Wildlife Fund (WWF). Producători sunt Alastair Fothergill şi Keith Scholey.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.