Adaptarea pentru televiziune a romanului "Prietena mea genială", de Elena Ferrante, foarte aşteptată de fanii autoarei italiene în cadrul unei coproducţii HBO şi Rai, a fost vândută în 56 de ţări, a anunţat luni distribuitorul ei Fremantle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentat în avanpremieră la Festivalul de Film de la Veneţia la începutul lunii septembrie, serialul va fi difuzat în premieră, pe HBO în Statele Unite, pe 18 noiembrie, a transmis Fremantle. 

Extras din Tetralogia napolitană a Elenei Ferrante, vândută în peste 10 milioane de exemplare în lume, serialul cuprinde patru sezoane de opt episoade şi urmăreşte o poveste intensă de prietenie între două femei pe mai multe decenii. 

Pritnre cumpărătorii internaţionali se află: Canal+ pentru Franţa şi Africa francofonă, Sky Atlantic pentru Regatul Unit, HBO Europe pentru Spania, Scandinavia şi o mare parte din Europa de Est, VRT pentru Belgia, sau Digiturk pentru Turcia. 

"Anunţul adaptării romanului "Prietena mea genială", în 2016, a suscitat reacţii atât în presa internaţională, cât şi printre cumpărărtori", a indicat Jens Richter, preşedinte al Fremantle International. "Serialul beneficiază de un decor incredibil în Napoli anilor 1950 şi de o distribuţie tânără spectaculoasă, care dă viaţă cu succes poveştii Elenei Ferrante", a continuat el. 

Elena Ferrante, a cărei identitate este secretă şi care face obiectul numeroaselor speculaţii, a participat la scrierea scenariului alături de  Francesco Piccolo ("Habemus papam") şi Laura Paolucci ("Gomorra"). Cineastul Saverio Costanzo ("La Solitude des nombres premiers", "Hungry Hearts") este cel care asigură regia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.