Un tribunal din Moscova a prelungit cu jumătate de an arestul la domiciliu pentru regizorul rus de teatru şi film Kirill Serebrennikov, potrivit DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a fost luată de curtea de justiţie în prima zi a procesului său, miercuri.

Acuzat că a deturnat fonduri oferite de stat, Serebrennikov a executat deja mai mult de un an de arest la domiciliu, în apartamentul său din centrul Moscovei. Zilnic, i-a fost permis să iasă doar două ore sub supraveghere.

Împreună cu câţiva asociaţi ai săi, el este acuzat că a sustras 130 de milioane de ruble (2 milioane de dolari).

În vârstă de 49 de ani, Serebrennikov - reputat regizor, critic al politicii ruse şi mai ales al anexării peninsulei Crimeea de către Federaţie - spune că acuzaţiile au fost fabricate. 

Anul acesta, filmul său „Leto” - despre muzicianul rock Viktor Tsoi - a fost inclus în selecţia Festivalului de la Cannes, iar la Bucureşti va fi prezentat în festivalul Les Films de Cannes, pe 24 octombrie, când va fi organizat şi un moment special dedicat sprijinirii cineastului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.