Patruzeci şi una de sculpturi monumentale de Miro, Calder şi Rodin, care au fost adunate de negustorul de artă francez Paul Haim, vor fi expuse la Paris şi vândute la licitaţie de Christie's în octombrie, a anunţat joi casa de vânzări, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un mozaic de peste 7 metri lungime de Zao Wou-Ki, estimat între 1 şi 2 milioane de euro, un bronz pictat de Miro "Caresse d'un oiseau", estimat între 4 şi 6 milioane de euro, un nud monumental din bronz de Rodin, estimat între 500.000 şi 700.000 de euro, vor fi între loturile importante ale sesiunii. 

Operele vor fi găzduite în perioada 15-22 octombrie la sediul central din Kering, în fostul spital Laennec din centrul Parisului, înainte de punerea lor în vânzare în ceea ce ar însemna unul dintre evenimentele artistice ale toamnei, în momentul în care ar fi trebuit să aibă loc Târgul Internaţional de artă contemporană (FIAC). 

Colecţia de care se ocupă Dominique Haim, de la moartea tatălui său Paul Haim în 2006, a rămas în grădina La Petite Escalère, proprietatea colecţionarului situată în sud-vestul Franţei, unde a fost adunată cu pasiune timp de mai multe decenii. 

Niciodată deschisă marelui public, această grădină ascunsă de vegetaţie luxuriantă primea artişti, prieteni, privilegiaţi, studenţi.                

Au fost adunate aici sculpturi de Bourdelle, Calder, Léger, Maillol, Mirŕł, Rodin, Niki de Saint Phalle, Zao Wou-Ki printre cei mai cunoscuţi.

"În 41 de ani de carieră, puţine provocări de asemenea anvergură ni s-au prezentat", a comentat Lionet Gosset, directorul departamentului de colecţii de la Christie's.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.