Scrisori de dragoste pe care Charles Aznavour le-a scris lui Claude Maissiat vor fi vândute de casa Cornette de Saint Cyr pe 28 iunie, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această corespondenţă, de 118 pagini de manuscris, a fost estimată între 30.000 şi 40.000 de euro. 

Claude Maissiat a fost o tânără pe care muzicianul a întâlnit-o în culisele de la Alhambra în 1958.

Cele 42 de scrisori cu semnătură, nouă cărţi poştale şi nouă telegrame pe care Charles Aznavour i le-a scris lui Claude Maissiat exprimă unele dintre cele mai intime sentimente.  

Redactate în avion, în camera unui mic hotel după un recital sau pe un vapor, ele au fost trimise în patru colţuri ale lumii. Romantismul său epistolar a călătorit de la Knokke-le-Zoute, la Veneţia, trecând prin Bruxelles şi plajele de la Copacabana.

Cuvintele alese amintesc de cele mai frumaose versuri din cântecele sale care ştiau să descrie atât de bine măreţia dar şi nefericirea în dragoste.

Epistola pe care o trimite de la New York în 1961 evocă irezistibil capodopera sa "Mourir d'amour": "Anii trec, hotelurile rămân în picioare precum amintiri despre amintiri. Eu ca şi ieri, ca şi mâine, ca întotdeauna încetinesc timpul. Îl încetinesc ca să pot trece dincolo. În final, paşii mei se aşează pe vechii paşi. Te sărut". 

Actorul, cântăreţul şi compozitorul Charles Aznavour a murit în octombrie 2018, la domiciliul său din sudul Franţei. Shahnhour Varinag Aznavourian şi-a început cariera artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. În adolescenţă a ales să devină cântăreţ, iar în 1946 a fost descoperit de Edith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franţa şi Statele Unite. Cu zeci de premii la palmares, Charles Aznavour a colaborat de-a lungul timpului, printre alţii, cu Fred Astaire, Frank Sinatra, Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida şi Serge Gainsbourg. Aznavour era cunoscut şi pentru eforturile sale depuse în scop caritabil, în Armenia, mai ales după cutremurul din 1988, care a ucis zeci de mii de oameni. A primit cetăţenia armeană în 2008 şi a fost numit, în 2009, ambasador al acestei ţări în Elveţia, poziţie pe care încă o deţine. În august 2017, Charles Aznavour a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.