Thomas Harris, autorul şi creatorul unuia dintre cele mai monstruoase şi sofisticate personaje literare, psihopatul canibal Hannibal Lecter, va lansa un nou roman, la mai mult de un deceniu de la ultima sa carte, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanul, încă fără titlu, a fost anticipat din 2004, când Harris a semnat un contract de opt cifre pentru două cărţi. 

Prima a fost "Hannibal Rising" în 2006, însă detalii despre a doua carte nu au fost niciodată dezvăluite. 

În 2007, agentul său Mort Janklow a declarat pentru Entertainment Weekly: "Nu ştiu despre ce va fi următoarea carte a lui Tom. Ar putea să nu fie cu personajul Hannibal deloc. Contractul său nu prevede asta. Este un important romancier american şi scrie ce doreşte, când doreşte". 

Romanul, care a fost anunţat miercuri de editorul William Heinemann, va fi lansat pe 21 mai 2019. Editorul l-a descris "de sine stătător" şi a confirmat că nu este cu Lecter.  

Harris a scris o singur carte fără Lecter înainte: debutul său din 1975 "Black Sunday", un thriller despre un atac terorist la Super Bowl, care a fost inspirat din criza ostaticilor de la Olimpiada din Munchen în 1972. 

Următoarele patru romane se axează pe "un mare monstru ficţional al vremurilor noastre", aşa cum l-a descris Stephen King pe Lecter. 

Romanul a fost un succes, aşa cum a fost şi urmarea filmului din 1987 "Tăcerea Mieilor", în care Lecter era personaj secundar alături de agentul FBI Clarice Starling. 

După adaptarea din 1991 cu Anthony Hopkins, în rolul Lecter, şi Jodie Foster, Clarice Starling, unul dintre cele trei filme care au câştigat vreodată toate cele cinci mari premii Oscar (cel mai bun regizor, cea mai bună actriţă, cel mai bun actor, cel mai bun scenariu, cel mai bun film), Harris a devenit cel mai bine vândut autor. 

În 2000, filmul "Hannibal" o arată pe agentul Starling în timp ce îl urmăreşte pe Lecter în Italia, în timp ce în 2006, în "Hannibal: În spatele măştii", aflăm cum a devenit Lecter un personaj feroce, după ce a reuşit să scape de nazişti când era copil în Lituania. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.