Sir Salman Rushdie îşi va publica noua carte în serial, transmisă utilizatorilor platformei Substack pe email sub formă de newsletter, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare, Rushdie scrie că speră „aibă o relaţie strânsă cu cititorii, să vorbească liber, fără intermediari sau cenzură”. 

Substack a început să funcţioneze ca o platformă pentru jurnalism, dar recent a atras scriitori de ficţiune.  

Scriitorii percep o taxă pentru newsletterele lor din care platforma opreşte o parte, de obicei 10%. 

Prin serviciul său Substack Pro, aceasta poate să-i plătească pe scriitori „în avans” pentru ca ei să poată publica în primul lor an pe platformă. 

Sir Salman Rushdie a declarat pentru The New York Times că primul newsletter va fi gratuit, dar va cere în jur de 5 lire sterline pe lună pentru textele sale. 

Salman Rushie, care a câştigat Booker Prize cu „Midnight's Children” (Copiii din miez de noapte), este cunoscut mai bine pentru „The Satanic Verses” (Versetele satanice) din 1988. 

Cartea, văzută ca o blasfemie de mulţi musulmani, a stârnit proteste după care liderul suprem al Iranului, ayatolahul Ruhollah Khomeini, l-a condamnat pe autor la moarte.

Însă Salman Rushdie a declarat pentru The Guardian că nu a vrut să scrie despre politică, pentru că aceasta „preia controlul şi anulează orice altceva”. 

În schimb, a spus că această platformă îi va permite, pe lângă publicarea în serial a cărţii, să scrie depsre filme. 

El va experimenta pentru prima dată feedback-ul de la cititori înainte ca noul volum să fie publicat de o editură. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.