Scriitorul Radu Paraschivescu crede că politicienii îşi doresc doctorate pentru a avea acces ”pe anumite culoare de influenţă, de putere”. Cât despre cei care au plagiat, Paraschivescu remarcă faptul că rămân în funcţie. ”Există un sistem care te protejează, te înfăşoară şi care nu te lasă expus”, a explicat scriitorul în emisiunea Insider politic difuzată de Prima TV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat de ce vor politicienii neapărat să obţină titlul de doctor, Radu Paraschivescu a răspuns: ”Nu doar pentru că îşi trec ”dr”. pe cartea de vizită. Asta cred că e ultima lor grijă. În primul rând, cred că e vorba de bani.  În al doilea rând, e accesul pe anumite culoare de influenţă, de putere, de decizie politică sau de altă natură şi de apartenenţă la o confrerie, coterie, la o structură de caracatiţă uneori, care presupune nişte complicităţi, nişte cedări. A nu se crede că nu există doctorate făcute corect. Ba da. Dar un doctorat făcut corect presupune cercetare sârguincioasă, presupune zile, săptămâni, luni petrecute în biblioteci, nu în crame, presupune o lucrare cu o bună doză de original în ea şi exclude varianta în care tu lucrezi la doctorat şi, în acelaşi timp, ai o catedră undeva şi, în acelaşi timp, mai faci nişte lucruri. Prin urmare, mă tem că grosul doctoratelor miroase urât”. 
 
Radu Paraschivescu a vorbit şi despre politicienii care sunt prinşi că au plagiat. 
 
„Partea la fel de neplăcută este că nu se întâmplă nimic cu cei prinşi (că au plagiat -n.r.). Rămân în funcţie, sunt ocrotiţi, sunt cocoloşiţi. Există un sistem care te protejează, te înfăşoară şi care nu te lasă expus. Iar dacă vine câte un om tenace, de tipul Emilia Şercan, şi încearcă să străpungă blocada, i se confecţionează tot felul de mizerii, de tip kompromat, este ameninţată, este victima unor scurgeri de informaţii, deci are parte de un tratament ostil, că doar-doar o renunţa. Din fericire pentru noi, ăştia corecţi, Emilia Şercan nu renunţă”, a explicat Radu Paraschivescu în emisiunea Insider politic.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.