Scriitorul Philip Pullman cere boicotarea monedei de 50 de penny (50p) care marchează Brexitul, dar nu din motive politice, ci pentru că din textul înscripţionat pe o parte a ei lipseşte o virgulă, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe o faţă a monedei este scris: „Peace, prosperity and friendship with all nations" (pace, prosperitate şi prietenie cu toate naţiunile, n.r.).

Virgula ar fi trebuit inclusă înaintea „and”, porivit regulilor Oxford, însă nu este univesal folosită astfel şi, deseori, face subiectul unor dezbateri între pasionaţii de gramatică.

Moneda va intra în circulaţie pe 31 ianuarie, ziua în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană.

Stig Abell, editor la suplimentul literar al Times, a fost de acord cu Pullman şi a scris pe Twitter: „Lipsa virgulei după «prosperitate» mă omoară”.

Alţii, însă, au avut opinii diferite, susţinând că este opţională folosirea ei.

Moneda a fost prezentată, în weekend, de ministrul britanic de Finanţe, Sajid Javid, care a comandat realizarea lor înainte de 31 octombrie, data iniţială pentru Brexit. Astfel că milioane de monede au fost topite şi refăcute după ce data a fost confirmată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.