Camille Pascal, consilier de stat, fost secretar general al France Télévisions şi fost consilier al preşedintelui Nicolas Sarkozy la Élysée, în vârstă de 52 de ani, a fost recompensat pentru primul său roman istoric "L'Été des quatre rois" (editura Plon) de către Academia Franceză, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a primit Marele premiu pentru Roman al Academiei Franceze, joi, pentru volumul său "L'Été des quatre rois". Este primul roman al acestui consilier de stat, istoric, autor al mai multor eseuri, între care "Scènes de la vie quotidienne à l'Élysée".

Ceilalţi scriitori aflaţi în competiţie au fost Alain Mabanckou, Gille Martin-Chauffier şi Thomas B. Reverdy. Voturile au fost secrete şi doar în al treilea tur de scrutin Camille Pascal a câştigat cu 13 voturi contra 7 pentur Alain Mabanckou cu "Les Cigognes sont immortelles" (Seuil) şi două voturi acordate lui Thomas B. Reverdy pentru "L'Hiver du mécontentement" (Flammarion).

"L'Été des quatre rois" este un roman istoric a cărui acţiune se derulează în vara lui 1830, când patru regi au ocupat rând pe rând tronul Franţei: Charles X, Louis XIX, Henri V şi Louis-Philippe. Relatând evenimentele care s-au petrecut în zilele de 27, 28 şi 29 iulie, numite "Trois Glorieuses" până la apariţia monarhiei în iulie, această frescă pune în scenă actorii, de la Talleyrand la ducesa de Berry, care au luat parte la Revoluţia din 1830. 

Camille Pascal se află şi în cursa pentru premiul Interallié, dar tradiţional juriul acestui premiu prezidat de Philippe Tesson nu "dublează" cu nicio altă recompensă a toamnei. 

Pascal se alătură altor prestigioşi laureaţi ai acestui premiu: Patrick Modiano, Antoine de Saint-Exupéry, Michel Tournier, Jean d'Ormesson, Joseph Kessel, Albert Cohen, Patrick Besson, Franz Olivier Giesbert, Paule Constant, Frédéric Vitoux.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.