Femeia care se află în centrul acuzaţiilor la adresa actorului Geoffrey Rush, care s-ar fi comportament nepotrivit în timpul filmărilor din 2015 de la "Discursul Regelui", a acceptat să depună mărturie pentru The Daily Telegraph în procesul ziarului cu actorul, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii de la News Corp - editorul publicaţiei The Daily Telegraph - încearcă să-şi modifice apărarea în funcţie de declaraţia femeii, care a jucat alături de Rush în producţia Companiei de Teatru din Sydney. 

Rush a dat în judecată tabloidul australian în urma unor articole publicate în noiembrie şi decembrie 2017. El pretinde că articolele îl defăimau, portretizându-l ca "pervers" şi "prădător sexual". 

Femeia nu a vorbit public de când au fost publicate poveştile în ziar, însă vineri instanţa federală a aflat că News Corp caută să demonstreze adevărul pe baza declaraţiei ei. 

Avocaţii lui Rush urmăresc să anuleze impactul mărturiei ei, pe motiv că este "nesemnificativă şi vine prea târziu". 

La termenul de vineri, avocata lui Rus, Sue Chrysathou, a spus că actorul are martori care "contrazic direct" acuzaţia femeii. Ea a mai spus că există neconcordanţe în declaraţia femeii cu privire la ceea ce s-a întâmplat şi la învinuirile făcute în ziar. 

Publicaţia a susţinut anterior că Rush a atins-o pe colega sa de scenă într-o manieră nepotrivită atunci când a purtat-o în braţe în prezenţa a sute de persoane. De asemenea, în timpul unei petreceri pentru membrii echipei de filmare, Rush a intrat în toaleta femeilor din Teatrul Roslyn Packer, ştiind că femeia era acolo, dar a stat în afara cabinelor. 

Vineri, avocata Chrysanthou a susţinut că acuzaţia femeii contrazice aceste lucruri.

În decembrie, Geoffrey Rush a renunţat la preşedinţia Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA), la câteva zile după ce Sydney Theatre Company a dezvăluit că a primit o plângere privind „comportamentul indecent” al artistului.

Rush a obţinut, în luna februarie, un ordin de restricţie temporar împotriva tabloidului australian The Daily Telegraph.

Născut pe 6 iulie 1951, Geoffrey Rush a fost premiat cu Oscar în 1997 pentru rolul din „Shine” şi a mai primit alte trei nominalizări la premiile Academiei americane de film - pentru „The King's Speech” (2010, rol secundar), „Quills” (2000, rol principal) şi „Shakespeare in Love” (1998, rol secundar). În plus, actorul este cunoscut şi pentru rolul căpitanului Barbarossa din filmele francizei „Piraţii din Caraibe”. El a jucat rolul lui Albert Einstein în primul sezon al serialului „Genius”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.