De luni, şantierul de la Catedrala Notre-Dame va fi redeschis cu câţiva oameni, între care arhitectul-şef, Philippe Villeneuve, reprezentanţi ai companiilor şi a unităţii publice care se ocupă cu restaurarea edificiului, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Micul grup va avea drept sarcină să organizeze întoarcerea a aproximativ 50 de salariaţi din 4 mai. În jur de 170 de persoane lucrează la restaurarea catedralei. 

Obiectivul este de a începe demontarea schelei uriaşe de 500 de tone. 

Notre-Dame din Paris va fi printre primele şantiere de "monumente istorice" care se redeschid. Guvernul francez speră să redeschidă, pe cât de repede posibil, şi pe cele de la Villers-Cotterêts, în departamentul Aisne, sau la Palatul Marinei din Piaţa Concordia.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie 2019. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.