Salve de tun au fost trase sâmbătă după-amiază pe întreg teritoriul Marii Britanii în onoarea prinţului Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, a doua zi după decesul său la vârsta de 99 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din Turnul Londrei până pe malul Tamisei, castelele din Edinburg sau din Belfast, până în enclava britanică Gibraltar, pe navele Royal Navy, unde prinţul Philip a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zgomotul tunurilor s-a auzit de la ora 12.00, 41 de salve, cu o cadenţă de una pe minut timp de 40 de minute.

Papa Francisc i-a adus un omagiu, sâmbătă, prinţului Philip, salutând memoria unui om "devotat căsătoriei şi familiei sale", într-un mesaj de condoleanţe transmis reginei Elizabeth a II-a şi familiei regale, informează AFP. 

Papa a făcut elogiul soţului reginei, decedat vineri, subliniind "devotamentul pentru căsătorie şi familie, recomarcabila contribuţie în serviciul public şi angajamentul pentru educaţie şi progresul generaţiilor viitoare". 

El a invocat "binecuvântarea Domnului pentru pace şi consolidare" pentru regină şi pentru "toţi cei care plâng pierderea" prinţului Philip.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.