Sala Mare a Teatrului Excelsior va purta din 23 noiembrie numele actorului şi directorului fondator al instituţiei, Ion Lucian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Director fondator al Teatrului Excelsior, actorul Ion Lucian şi-a pus talentul şi viziunea în beneficiul copiilor şi tinerilor, oferindu-le spectacole memorabile.

În cei 27 de ani ai existenţei sale, Teatrul Excelsior a devenit un loc special dedicat tinerilor, reprezentaţiile şi acţiunile sale fiind mereu în slujba dezvoltării culturale a acestora.

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Excelsior este "Cocoşelul neascultător", care poartă amprenta auctorială şi regizorală a maestrului Ion Lucian. 

Excelsior a fost înfiinţat la 1 aprilie 1990. 

Timp de şase ani, trupa şi-a prezentat producţiile în Bucureşti şi în ţară (în săli împrumutate), dar şi în străinătate (Franţa, Canada, Belgia, Elveţia). Abia la începutul stagiunii 1996 - 1997 s-a stabilit în propriul sediu, scena fiind amenajată în clădirea din strada Academiei nr. 28. Din 1999, Teatrul Excelsior se află în subordinea Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti.

În mai 2011, Excelsior intra într-un spaţiu nou cu o suprafaţă de aproximativ 600 metri pătraţi (trei etaje); capacitatea sălii de spectacol este de 180 de locuri, existând loje şi balcon; teatrul a fost construit conform cerinţelor moderne în imobilul înălţat pe locul vechii clădiri din strada Academiei nr. 28. La niciun an de la dezvelirea siglei Teatrului Excelsior, Ion Lucian, cel care a condus instituţia timp de 22 de ani, a murit. 

Adrian Găzdaru este managerul actual al Teatrului din iunie 2014. Este absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti (actualmente UNATC), secţia Actorie - promoţia 1995, clasa Mircea Albulescu. După absolvire, a fost angajat la Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacău, devenind, în 2005, directorul general al acestei instituţii. 

La sfârşitul anului 2015 a fost inaugurat un nou spaţiu pentru spectacole - Sala Studio, cu 55 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.