Seria literară suedeză „Millennium” scrisă de Stieg Larsson, care cuprinde până în prezent şase cărţi, va avea încă trei volume, a anunţat luni editura Polaris, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După trilogia originală a lui Larsson, devenită un fenomen mondial acum 15 ani, a doua trilogie de romane poliţiste din serie a fost semnată de autorul suedez David Lagercrantz între anii 2015 şi 2019.

Numele autorului care va asigura urmarea aventurilor jurnalistului Mikael Blomkvist şi a lui Lisbeth Salande, hacker, nu este cunoscut încă. „A duce mai departe această poveste foarte iubită este nu doar emoţionant şi onorant, ci şi exigent”, a declarat Jonas Axelsson, director al editurii  Polaris, într-un comunicat. 

Editura, care a cumpărat drepturile de publicare de la societatea Moggliden care se ocupă de administrarea drepturilor de proprietate intelectuală ale lui Stieg Larsson, s-a declarat încântată să ofere „o nouă continuare celui mai mare succes literar din istoria Suediei”. 

Jurnalist de investigaţie specializat în acoperirea de subiecte despre moşcarea de extremă dreapta, Larsson a murit în urma unei crize cardiace în 2004, exact după ce a predat primele trei manuscrise. 

El nu va cunoaşte deci niciodată succesul seriei cu peste 100 de milioane de exemplare vândute în mai mult de 50 de ţări. 

După publicarea postum a celor trei volume „Barbaţi care urăsc femeile” (2005), „Fata care s-a jucat cu focul” (2006) şi „Castelul din nori s-a sfărâmat” (2007), autorul de succes David Lagercrantz a reluat poveştile. 

A doua trilogie - „The Girl in the Spider's Web” (2015), „The Girl Who Takes an Eye for an Eye” (2017) şi „The Girl Who Lived Twice” (2019) - a fost publicată de editura suedeză Nordstedts. David Lagercrantz, cunoscut şi drept co-autor al unei biografii a jucătorului de fotbal Zlatan Ibrahimovic, a spus că nu intenţionează să continue seria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.