Două pe faţă, două pe dos", "Romeo şi Julieta" şi "Furtuna" sunt câteva dintre spectacolele care deschid stagiunea la Naţionalul bucureştean, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stagiunea 2018-2019 este prima după reconstrucţia şi reabilitarea Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti care îşi deschide porţile invitând publicul la toate cele şapte săli, cu evenimente diverse. 

Premiera oficială a spectacolului "Două pe faţă, două pe dos" (Loose Knit) a americancei Theresa Rebeck, deschide, la Sala Atelier, seria noilor montări ale stagiunii, vineri şi sâmbătă, de la ora 19.30. 

Pusă în scenă în cadrul programului "Uşi deschise pentru toţi", piesa reprezintă "una dintre cele mai inteligente comedii de moravuri”, după cum o numea The New York Times. O piesă în care abundă dialogurile spirituale, sarcastice şi amuzante. Un spectacol cu partituri generoase, în care joacă Irina Cojar, Costina Cheyrouze, Lamia Beligan, Brânduşa Mircea, Raluca Petra, Tomi Cristin şi Marius Bodochi, într-un proiect coordonat de Ion Caramitru.

Următoarea premieră a stagiunii, "Romeo şi Julieta", în viziunea dramaturgică şi în regia cunoscutului regizor Yuri Kordonski, va avea loc la Sala Studio (în configuraţie de tip arenă), în zilele de 29 şi 30 septembrie.

Una dintre cele mai spectaculoase producţii ale TNB, "Furtuna", după Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, cu Ion Caramitru într-unul din rolurile-cheie din dramaturgia shakespeariană - Prospero - va putea fi din nou vizionată la Sala Mare a TNB, în scenografia spectaculoasă a bulgarului Nikola Toromanov.

În stadii diferite de pregătire se află două mari producţii: "Papagalul mut", în regia lui Nae Caranfil, după scenariul propriu, un text seducător şi palpitant despre cea mai importantă misiune a unui spion aproape uitat. Scenografia este semnată de Dragoş Buhagiar, iar premiera se anunţă la Sala Studio, la începutul acestei ierni.

Cealaltă montare, "Prin Pădurea spânzuraţilor" este o dramatizare scenică a lui Liviu Rebreanu, semnată de Radu Afrim, el urmând să aducă textul în scenă, la Sala Mare, în scenografia lui Vandei Sturdza  - un proiect cu care TNB se înscrie în seria de manifestări consacrate sărbătoririi Centenarului.

La cea de-a IV-a ediţie a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti, care se desfăşoară în perioada 19 - 30 septembrie la Chişinău, Teatrul Naţional din Bucureşti va prezenta, vineri, 21 septembrie, spectacolul "Scrisoarea" - după "O scrisoare pierdută", de I.L.Caragiale, în regia lui Horaţiu Mălăele.

Intrarea în circuitul sălilor de spectacol ale TNB a noului spaţiu de joc, Amfiteatrul în aer liber de pe acoperiş, inaugurat în luna iunie a acestui an, oferă spectatorilor la început de toamnă, şi de stagiune, ocazia de a se bucura de concerte susţinute de interpreţi şi trupe cunoscute, al căror program poate fi găsit pe site-ul TNB. Spectacolele vor continua până la sfârşitul lunii. 

Redeschiderea sezonului expoziţional la TNB a avut loc pe 11 septembrie cu vernisajul unei ample expoziţii de grup, în cadrul căreia, în Rotonda din foaierul Sălii Mici a TNB au fost expuse lucrări semnate de 19 artişti cu specializările tapiserie, imprimerie, modă şi obiect textil sub titlul generic Zilele Artelor Textile, Bucureşti, ediţia a II-a, 2018. Expoziţia va rămâne deschisă până în data de 11 octombrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.