Romanul "Singura poveste", cel mai recent al scriitorului britanic Julian Barnes, bestseller Bookfest 2018, apărut în colecţia Babel a editurii Nemira, va fi lansat miercuri, 20 iunie, la librăria Humanitas Kretzulescu, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Invitaţii sunt Cristina Bazavan şi Radu Paraschivescu, traducătorul romanului, moderaţi de Dana Ionescu, redactor-şef Nemira.

"Cei mai mulţi dintre noi au de spus o singură poveste. Asta nu înseamnă că ni se întâmplă un singur lucru în viaţă - se petrec nenumărate întâmplări, pe care le transformăm în nenumărate poveşti. Însă una singură contează cu adevărat, pe una singură merită până la urmă s-o spui. Ceea ce urmează e povestea mea", spunea Julian Barnes. 

O vară din anii ’60, undeva la sud de Londra. Când se întoarce de la facultate, Paul îi face pe plac mamei şi se duce la tenis. Acolo e Susan: caldă, încrezătoare, ironică, soţie şi mamă a doi copii. Evident, iubirea lor este unică şi irepetabilă. Peste zeci de ani, el priveşte înapoi la povestea lor şi la eşecul ei, ştiind că memoria ne joacă feste şi ne surprinde.

"Un roman profund emoţionant şi o analiză a suferinţei din iubire (…). Revizitând fluxul şi refluxul unei pasiuni, Julian Barnes pune în lumină legătura dintre un om bătrân şi propriul lui sine", scria Publishers Weekly. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.