Scriitorul Adrian Mihălţianu răspunde într-un mod original, actual şi verosimil la întrebarea "încotro ne va duce tehnologia în următorii 50 de ani?" în seria Terra XXI, începută cu romanul "Epoca inocenţei", şi continuată din această toamnă în a doua parte, "Apusul".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2018, Adrian Mihălţianu a fost finalist al concursului de proiecte de guvernare globală Global Challenges (la care s-au înscris 2.700 de proiecte din 122 de ţări).

Potrivit editurii, în primul roman vedem lumea din următorii 30 de ani, când naniţii învinseseră cele mai crunte boli, omenirea a ajuns pe Marte, iar tumultul terorist începea să fie ţinut sub control. Dar nimic nu prevedea furtuna din anul 2058, când începe acţiunea din "Apusul".

Povestea continuă sub imperiul consecinţelor, iar cei mai puternici oameni de pe planetă, membrii Societăţii, încep să se teamă de mecanismele pe care ei înşişi le-au pus în mişcare: oraşele circulare, IA-uri cu puterea a zeci de milioane de creiere umane, o reţea secretă de tineri cu abilităţi telepatice şi, mai ales, diferenţele ideologice despre cum să facă lumea mai bună înainte de contactul cu o civilizaţie extraterestră.

"Adrian Mihălţianu ne propune un viitor apropiat sumbru, dar plauzibil, în care nanotehnologiile, implanturile mentale şi inteligenţele artificiale pun în pericol însăşi ideea de Omenire. O poveste captivantă şi surprinzătoare, care duce mai departe întâmplările din Epoca Inocenţei", spune Andrei Crivăţ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.