Romanul "Busola", de Mathias Enard, câştigător al prestigiosului premiu Goncourt, care apare la editura Nemira, în colecţia Babel şi în traducerea lui Cristian Fulaş, va fi lansat pe 2 octombrie, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul, la care participă Carmen Muşat, Cristian Fulaş, Marius Constantinescu şi care este moderat de Dana Ionescu, redactor şef la editura Nemira, va începe la ora 19.00.  

Carte nocturnă, care te învăluie cu ritmurile ei muzicale, cu erudiţia ei, cu umorul dulce-amar, "Busola" este o călătorie, o declaraţie de admiraţie şi o mână întinsă, ca un pod între Occident şi Orient, între ieri şi mâine, clădit pe inventarul secolelor de fascinaţie.

"Iată un text profund melancolic, pentru că toate idealurile personajelor sunt spulberate brutal de ecourile prezentului imediat, care se fac auzite - războiul din Siria, distrugerea Palmirei… De altfel, cartea le este şi dedicată sirienilor", scria Le Monde. 

Mathias Enard, născut în 1972, a studiat civilizaţiile arabe şi persane şi petrece mult timp pentru cercetare în Orientul Mijlociu. În prezent predă la Barcelona, traduce din limba arabă şi scrie despre arta islamică. În 2003 debutează cu romanul "La Perfection du tir", care va fi recompensat cu mai multe premii pentru francofonie. Confirmă apoi în 2008 cu "Zone", un roman scris într-o singură frază lungă de 500 de pagini, pentru care câştigă nu mai puţin de 6 premii literare. În 2010 publică "Vorbeşte-le despre bătălii, regi şi elefanţi" (tradusă la editura Nemira în 2017), un mare succes de critică, pentru care primeşte premiul Goncourt des lycéens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.