Richard Parsons a demisionat din comitetul director al CBS, inclusiv din poziţia de preşedinte interimar al acestui comitet, a anunţat compania duminică, citată de The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Strauss Zelnick îşi va asuma funcţia lui Parsons ca preşedinte interimar al comitetului director. 

Parsons a declarat că renunţă din cauza unor probleme de sănătate; preşedintele executiv a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer la sânge, în urmă cu mai mulţi ani. 

"Motivul plecării mele are legătură cu starea de sănătate", a transmis Parsons într-un comunicat. "Aşa cum mulţi dintre voi ştiţi, când am fost de acord să mă alătur comitetului director şi să fiu preşedinte interimar, mă confruntam deja cu serioase probleme de sănătate - mielom multiplu - dar am crezut că situaţia poate fi flexibilă. Din nefericire, complicaţii neanticipate au produs noi provocări, iar doctorii mei m-au sfătuit să renunţ la angajamentele mele actuale în favoarea recuperării pe deplin. Am încredere în distinsul comitet al CBS, condus acum de Strauss Zelnick, precum şi în puternica echipă de management a lui Joe Ianniello, să continue cu succes activitatea companiei către un viitor strălucit". 

Richard Parsons, fost CEO al AOL Time Warner, a fost numit preşedinte interimar al CBS, după ce Leslie Moonves a demisionat pe 9 septembrie în urma mai multor acuzaţii de comportament sexual neadecvat pe care le-a negat.

Parsons a făcut parte din comitetul director al CBS din luna aprilie, când vicepreşedinta Shari Redstone a insistat privind fuziunea dintre Viacom şi CBS.

Potrivit The New York Times, Parsons a jucat un rol cheie în negocierea plecării lui Moonves şi în numirea ca interimar a lui Joe Ianniello, considerat un puternic candidat pentru un post permanent. 

În afara numeroaselor funcţii deţinute la Time Warner, Parsons a mai condus echipa de baschet Los Angeles Clippers şi fost CEO al Dime Bancorp. El este şi director al The Estee Lauder Companies, Lazard Ltd şi The Madison Square Garden Co. şi face parte din organizaţia Commission on Presidential Debates.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.