Twitter Inc a respins, joi, afirmaţiile lui Elon Musk făcute la un tribunal din Delaware potrivit cărora ar fi fost păcălit să semneze acordul de cumpărare a companiei, spunând că este "neplauzibil şi contrar informaţiilor", scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Twitter a numit, joi, argumentele lui Musk pentru abandonarea acordului "o poveste, imaginată într-un efort de a scăpa de un acord de fuziune pe care Musk nu l-a mai găsit atractiv odată ce piaţa de capital şi averea sa s-au diminuat".

Twitter l-a dat în judecată pe Musk luna trecută pentru a-l forţa să finalizeze afacerea, iar plângerea companiei de joi vine ca răspuns la o acţiune în instanţă a lui Musk, pe care a depus-o săptămâna trecută şi care urmează să fie făcută publică vineri.

Confruntarea actuală a început după ce Musk a susţinut că Twitter nu a vorbit despre problema cu conturile de spam de pe platformă, invocând-o drept motivul pentru care a abandonat înţelegerea. Compania a susţinut că aceste conturi de spam reprezintă mai puţin de 5% din cei peste 200 de milioane de utilizatori, dar Musk a insistat că numărul este mai mare şi a acuzat Twitter că a ascuns informaţii despre această problemă. Între timp, Twitter l-a acuzat pe Musk că s-a folosit de această problemă pentru a scăpa de înţelegere fără penalităţi.

"Cererile reconvenţionale sunt o poveste făcută pentru litigiu care este contrazisă de dovezi şi de bunul simţ", se arată în răspunsul Twitter, conform documentelor legale obţinute de Reuters. "Musk inventează reprezentări pe care Twitter nu le-a făcut niciodată şi apoi încearcă să folosească, în mod selectiv, datele confidenţiale extinse pe care Twitter i le-a furnizat pentru a evoca o încălcare a acestor presupuse declaraţii". 

Twitter adaugă că Musk s-a plâns de faptul că nu i-au fost furnizate informaţiile solicitate şi neagă acest lucru. 

Avocaţii lui Musk au vrut să facă public dosarul aflat la instanţa din Delaware, dar juriştii de la Twitter au refuzat motivând că au nevoie d emai mult timp pentru a analiza plângerile lui Musk, în care apar informaţii şi date importante ale companiei. 

Musk, cel mai bogat om din lume, a fost de acord în aprilie să cumpere Twitter, oferind 54,20 dolari pe acţiune, promiţând că va relaxa controlul companiei asupra conţinutului şi va elimina conturile false. Dar Musk a spus în iulie că vrea să renunţe la înţelegere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.