Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii nu va beneficia anul acesta de tradiţionala paradă militară pentru a-şi sărbători aniversarea, ceremonia fiind anulată pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus, a indicat vineri Palatul Buckingham, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suverana va împlini 95 de ani pe 21 aprilie, o aniversare sărbătorită în mod tradiţional în iunie printr-o mare paradă militară în centrul Londrei, numită "Trooping the Colour" şi care adună sute de militari şi mii de spectatori. 

Această ceremonie îşi are originea din timpul pregătorilor de război când toate steagurile erau arătate soldaţilor cu scopul de a le recunoaşte în confuzia din timpul bătăliilor. Pentru a înlocui acest eveniment anual, se are în vedere o paradă la castelul Windsor, la 40 de kilometri vest de Londra. 

Anul trecut, ceremonia a fost deja anulată şi înlocuită cu un eveniment restrâns la castelul Windsor, unde Elizabeth a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, 99 de ani, s-au retras din 2020, data la care pandemia a afectat Marea Britanie. 

Maladia Covid-19 a provocat mai mult de 126.000 de decese în ţara cea mai grav afectată din Europa. Elizabeth a II-a şi prinţul Philip au fost vaccinaţi în ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.