Un manuscris de 21 de metri lungime, rulat ca un sul de tapiserie, a fost prezentat regelui Charles la Palatul Buckingham vineri. Acest document scris de mână este un raport detaliat şi complet al încoronării monarhului la 6 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât regele, cât şi regina Camilla au fost încântaţi de "minunatele iluminări", relatează BBC News. Tradiţia rolului de încoronare datează de cel puţin 700 de ani.

Dar acest pergament rupe cu tradiţia, fiind primul care nu foloseşte piele de animale, în conformitate cu angajamentul regelui Charles faţă de mediu. Regele şi-a dorit o încoronare mai "verde" decât cea a mamei sale, regina Elizabeth II. De exemplu, uleiul sacru folosit pentru ungere nu conţinea niciun ulei de origine animală. Mai mult, mâncarea de încoronare, o quiche cu spanac, era vegetariană.

Într-un alt semn de modernitate, pergamentul încoronării va fi digitalizat şi va putea fi consultat la adresa www.coronationroll.gov.uk.

Glumind cu autorul acestei lucrări, care a caligrafiat cele 11.500 de cuvinte ce descriu încoronarea, regele a spus: "Totul este scris corect? Tot ce lipsea era un punct peste un i, iar ea a reuşit să îl identifice", precizează BBC News, adăugând că documentul a necesitat 56 de zile de muncă minuţioasă, fără weekenduri.

Ilustraţiile au fost create de Tim Noad. El este, de asemenea, designerul monogramei lui Charles, care va apărea pe bancnote şi pe cutiile poştale.

Deşi pergamentul este o înregistrare oficială a aderării şi încoronării monarhului, acesta este acum atât o operă de artă, cât şi un document oficial, precizează BBC News. Acesta oferă o relatare detaliată a ceremoniei, a procesiunilor şi a jurămintelor făcute de rege la Westminster Abbey. Şi, deşi include lista invitaţilor, unii lipsesc, cum ar fi Katy Perry şi Lionel Richie, notează cu umor BBC News.

Regele Charles al III-lea, care în prezent este tratat de cancer, şi-a reluat angajamentele publice la 30 aprilie, după câteva luni de odihnă parţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.