Regele Charles III a fost primit, marţi, cu proteste în timpul unei vizite oficiale în oraşul Colchester din estul Angliei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suveranul britanic şi regina consoartă au fost întâmpinaţi cu huiduieli în Colchester. Cuplul regal a făcut vizita în comitatul Essex pentru a celebra statutul de oraş, un titlu onorific, acordat cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elizabeth II în 2022. 

 

În mulţimea care îi aştepta în faţa castelului Colchester, câţiva protestatari anti-monarhie i-au strigat lui Charles şi Camillei când au coborât din maşină: „Vorbeşte cu cei care te critică, Charles”, în timp ce alţii au venit cu pancarte pe care au scris: „Nu e regele meu”, potrivit Sky News.

„De ce ne risipeşti banii?”, s-a strigat din mulţime. „Nu crezi în democraţie, Charles?”. 

Cei doi i-au salutat pe cei prezenţi, fără să acorde atenţie protestatarilor.

După cum subliniază BBC, Charles şi Camilla s-au întâlnit cu reprezentanţii mai multor asociaţii locale în timpul vizitei lor la castel. Monarhul a dezvăluit numele noului animal de la Grădina Zoologică din Colchester, un rinocer pe nume Dara. Când au plecat, au fost din nou huiduiţi în timp ce alţii au cântat „God Save The King”.

Charles III nu se bucură de aceeaşi popularitate ca mama sa, regina Elizabeth II care a domnit în Regatul Unit până la moartea ei, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. De la preluarea mandatului, noul rege a fost întâmpinat cu ostilitate, un protestar aruncând cu ouă în timpul unei vizite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.