Agentul celebrului pianist Boris Berezovsky născut la Moscova a decis să nu-l mai reprezinte în străinătate după ce artistul a propus la televiziunea rusă să fie întreruptă electricitatea la Kiev şi capitala asediată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Biroul nostru l-a reprezentat pe pianistul Boris Berezovsky, artist de geniu şi om al paradoxului, de mai bine de 20 de ani, urmându-l pas cu pas în cariera sa”, a transmis Productions Sarfati, într-un comunicat pentru AFP. 

„Acesta din urmă s-a exprimat la un post de televiziune rus într-un talk-show de pură propagandă şi a făcut aluzii care au şocat, rănit şi uimit pe toţi cei care îl cunosc pe artist. Pentru noi a fost de neînţeles”, au adăugat producătorii, care au organizat turnee cu artişti din 1948, între care multe ale ruşilor, în Franţa şi la nivel internaţional. 

„Conamnăm ferm afirmaţiile făcute în intervenţia sa şi suntem, din păcate, obligaţi să suspendăm reprezentarea lui Boris Berezovsky în biroul nostru”, precizează textul.

Boris Berezovsky, 53 de ani, a fost invitat regulat în festivalurile şi sălile de concert din străinătate şi în special în Franţa, la Festivalul internaţional de pian de la La Roque-d'Anthéron sau la Théâtre des Champs-Élysées din Paris.

„Înţeleg că ne e milă de ucraineni, că înaintăm încet, dar ar trebui să fim mai fermi, să-i încercuim şi să le tăiem electricitatea?”, a propus el joi, 10 martie, la postul naţional de televiziune Pervîi Kanal. 

Afirmaţiile sale au provocat indignare în lumea muzicii clasice. De la începutul invaziei, artişti consideraţi drept pro-Putin, precum dirijorul Valeri Gherghiev sau soprana Anna Netrebko, au fost declaraţi persona non grata în majoritatea sălilor de concert occidentale. 

Reprezentanţii Productions Sarfati, care şi-au anunţat la începutul lui martie susţinerea pentru poporul ucrainean şi au condamnat invazia, au afirmat în comunicatul lor că au avut „întotdeauna o linie de conduită care să nu amestece niciodată politica cu cultura” dar că războiul actual a „schimbat această direcţie”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.