Aproape jumătate dintre copiii chestionaţi de Oxford University Press au ales „queen” (regină) drept cuvântul anului 2022, urmat de „fericit” (36%) şi „haos” (14%) pe locurile doi şi trei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când au fost întrebaţi de ce au ales cuvântul „regină”, copiii au invocat tristeţea şi pierderea, precum şi sentimente de mândrie în relaţia cu regretatul monarh, potrivit OUP. 52% dintre fete au ales „regină” drept cuvântul anului, în comparaţie cu băieţii, 39%. 

Analiza Oxford Children’s Corpus, cea mai mare bază de date pentru copii în limba engleză din lume, care conţine peste jumătate de miliard de cuvinte, a dezvăluit că Regina Elizabeth a fost în mod regulat în Top 10 al celor mai faimoase persoane despre care copiii au scris de-a lungul anilor.

De asemenea, în cadrul cercetării copiii au fost întrebaţi ce simt referitor la anul care a început, 48% spunând că se simt plini de speranţă şi 29% se simt entuziasmaţi. Cu toate acestea, 14% au spus că se simt îngrijoraţi.

„Cool” a fost ales argoul anului, ales de 40% dintre copii, „sick/sic” ales de 28% şi „slay” ales de 15%.

În 2021, cuvântul anului pentru copii a fost „anxietate”. Cuvintele anterioare ale anului includ „coronavirus”, „plastic” şi „#hashtag”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.