Puşca de vânătoare, cu mecanismul inscripţionat "Manufactura Română", purtând pe ţeavă monograma princiară aurită a lui Alexandru Ioan Cuza, datată mijlocul secolului XIX, o raritate pentru colecţionari, este pusă în vânzare de Artmark, în Licitaţia de Arme de Colecţie şi Militaria, cu un preţ de pornire de doar 4.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, pasionaţii şi colecţionarii au posibilitatea să achiziţioneze: o excepţională Sabie otomană, cu teacă şi mâner din argint gravat şi cu lamă damaschinată cu aur cu efigia sultanului Abdulmejid I, din 1850 (preţ de pornire: 4.500 de euro) sau o extrem de rară Katanajaponeză, realizată de maestrul Shikkake, în perioada Muromachiadică cca. 1450 (preţ de pornire: 5.000 de euro).

Dar marea istorie este alcătuită din mici istorii, aşa cum sunt de fapt şi modestul Pat de campanie, de general, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial (preţ de pornire: 200 de euro), Telefonul german, de front, cu manivelă, Berlin, 1940 (preţ de pornire: 100 de euro)  sau numeroasele hărţi, medalii, insigne, fotografii, precum şi alte obiecte care poartă încă urmele trecutului.

Licitaţia de Arme de Colecţia şi Militaria va avea loc pe 25 octombrie, de la ora 20.30, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.