„Spotlight Heritage Timişoara“ / „Patrimoniul sub reflectoare“, desfăşurat în perioada 9-12 septembrie, la sediul său din Belgrave Square, va deschide sezonul de evenimente din această toamnă de la Institutul Cultural Român din Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este prezentat în cadrul Open House Festival London, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sub egida Timişoara - Capitală Europeană a Culturii 2023.

Având acces la o instalaţie interactivă cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală şi mixtă, publicul londonez va putea face o scurtă incursiune prin istoria cartierelor vechi din Timişoara şi va putea asculta poveşti ce aparţin comunităţilor multiculturale şi multietnice ale oraşului. Pornind de la imaginea de ansamblu a Timişoarei, privită de sus, vizitatorii vor fi purtaţi prin istoria a cinci cartiere cu tradiţie, dezvăluită prin proiecţii video 3D şi imagini scanate 3D ale patrimoniului muzeal. De asemenea, vor putea avea o imagine descrisă de un unghi complet, de 360 de grade, a clădirilor emblematice cu ajutorul ochelarilor VR şi vor parcurge întreg traseul ghidaţi de tehnologiile de realitate augmentată şi virtuală.

„Spotlight Heritage Timişoara” este o iniţiativă culturală digitală a Universităţii Politehnice Timişoara, realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului, co-finanţată de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte al Consiliului Judeţean Timiş.

Expoziţia poate fi vizitată în zilele de 9 şi 10 septembrie 2023, la sediul ICR Londra din Belgrave Square, între orele 11:00 şi 17:00 în cadrul Open House Festival, precum şi în zilele de 11 şi 12 septembrie, între orele 11:00 şi 18:00.


„Este o mare bucurie să aducem istoria arhitecturală a Timişoarei şi diversitatea comunităţilor ei la Londra cu ajutorul inovaţiei şi tehnologiei. Publicul britanic are, astfel, oportunitatea de a descoperi una din componentele centrale ale Programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2023.” – Aura Woodward, director ICR Londra.

Open House Festival London este unul dintre cele mai cunoscute şi populare evenimente din capitala Marii Britanii, Institutul Cultural Român de la Londra aflându-se la cea de-a unsprezecea participare. Cu o istorie ce aşteaptă să fie descoperită, somptuoasa clădire a Institutului Cultural Român din Londra construită în stil clasic, având coloane încastrate în stil corintic, se află în lista clădirilor emblematice ale acestui eveniment.

Festival de notorietate, ce îşi propune o incursiune în cele 33 de cartiere londoneze, celebrând astfel clădirile, arhitectura şi împrejurimile metropolei, Open House Festival London oferă vizitatorilor, pe parcursul celor două săptămâni, şansa de a vedea interiorul unor clădiri cu valoare istorică şi de patrimoniu, de a descoperi spaţii neconvenţionale, case ori grădini, unele dintre acestea găzduind pe perioada festivalului evenimente şi tururi ghidate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.