Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale (VSLO) va avea loc în perioada 23 august – 1 septembrie, la Vama Veche, unde vor fi prezenţi cunoscuţi fotografi din Europa şi SUA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În program sunrt incluse workshop-uri şi seminarii de fotografie, film, pictură şi sculptură, care vor avea loc în spaţiile La Frontiera, Papa la Şoni şi Acolo. Accesul este gratuit.

La ediţia aniversară, ultima în acest format, după cum arată un comunicat remis News.ro, au fost invitaţi lectori din România, Grecia, SUA, Suedia, Polonia şi Norvegia.

Vor avea loc workshopuri de fotografie de acţiune, de produs, urbană, fotojurnalism şi fotografie de scenă şi teatru.

Fotograful american Chris Suspect se întoarce, pentru al treilea an consecutiv, la Vama Veche. El va susţine un workshop intitulat „Making Sens out of Chaos”, dar şi un seminar „Project-minded”.

Vlad Eftenie va vorbi la VSLO despre „Obţinerea imaginilor cu impact vizual, memorabile – despre modul în care imaginile spun poveşti vizuale.

Cornel Lazia va împărtăşi cursanţilor „Poveştile Orizontului”, în timp ce Vali Bărbulescu va aborda o temă pe cât de controversată la prima vedere, pe atât de intersantă în profunzimea ei: „Cum să nu devii fotograf”.

Adrenalină, maşini, mişcare şi fotografii în rafale, toate se reunesc în workshopul lui Andrei Ciobică, în care fotografia de acţiune va scoate la lumină cele mai bune imagini de gen.

Cătălin Săvulescu propune anul acesta la VSLO un curs despre „Accentul în fotografia culinară/produs”.

Marek Czarnecki, important fotograf polonez, distins cu şapte premii British OSKAR ale MPA, va avea anul acesta două momente în cadrul VSLO: un curs despre fotografia macro şi un seminar despre panoramele verticale realizate cu ajutorul dronelor.

Un gen aparte al fotografiei, cel dedicat teatrului, va fi abordat de Florin Ghioca, fotograful oficial al Teatrului Naţional din Bucureşti. Introducerea în lumea fotografiei de teatru va fi făcută şi cu ajutorul unui curs practic, realizat în cadrul unui spectacol care va avea loc la VSLO.

Olav Urdahl revine şi el în Vama Veche cu un curs de fotojurnalism. Cu peste 40 de ani de experienţă, a predat fotografie la Oslo and Akershus University College of applied sciences, dar şi la Şcoala Norvegiană de Fotojurnalism.

De la Spyros Papaspyropoulos, participanţii la VSLO vor putea afla cum se fotografiază pe stradă, iar de la Marian Sterea, evenimente precum nunţile.

Fotografa suedeză Jeanette Hägglund va împărtăşi pasiunea ei pentru fotografia de arhitectură în cadrul unui seminar realizat cu sprijinul Ambasadei Suediei la Bucureşti.

Tot în cadrul unui seminar, Dragoş Cristea şi Andrei Apostol vor discuta despre fotografia analogică, din ce în ce mai rar întâlnită într-o eră aproape exclusiv digitală.

Artistul Daniel Prapone va ţine un curs de pictură. Mircea Tocaci va prezenta maniera de sculptură în pietre de mare.

În plus, în festival va avea loc un târg de echipamente foto.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.