Muzeul Municipiului Bucureşti a deschis apelul de proiecte culturale pentru perioada ianuarie - decembrie 2021. Artişti, arhitecţi, urbanişti, antropologi, curatori, specialişti în domenii conexe educaţiei şi culturii pot trimite propuneri de activităţi până pe 20 noiembrie 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pot fi propuse expoziţii sau activităţi care pot fi organizate în aer liber sau online, precum ateliere, concerte şi conferinţe. Propunerile pot fi realizate şi ca parte dintr-un proiect extins, în parteneriat cu alte instituţii cu profil cultural.

Acestea pot fi găzduite de spaţiile disponibile, fizice şi virtuale, ale Muzeului Municipiului Bucureşti.

Muzeele şi casele memoriale din structura MMB deschise propunerilor de proiecte culturale pentru anul 2021 sunt: pentru activităţi expoziţionale şi activităţi în aer liber - Palatul Suţu; Casa Filipescu-Cesianu; Muzeul Nicolae Minovici; pentru ateliere educative în aer liber sau proiecte online de valorificare a spaţiului sau a patrimoniului muzeal - Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck; Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei; Muzeul Theodor Aman; Muzeul Dr. George Severeanu; Observatorul Astronomic; Muzeul Nicolae Minovici; Casa Filipescu-Cesianu; Muzeul Dr. Victor Babeş; Palatul Suţu.

Tema proiectelor trebuie să fie în legătură cât mai strânsă cu specificul muzeelor pentru care sunt propuse, cu istoricul clădirilor şi cu obiectele pe care acestea le expun.

Organizaţia care propune proiectul are datoria de a asigura resursele necesare implementării proiectului, apelul de proiecte al MMB nefiind un program de finanţare.

Muzeul poate contribui, în limita resurselor disponibile, cu sprijin în ce priveşte resursele umane şi materialele de lucru, precum şi cu suport de natură tehnică sau documentară.

Activităţile propuse nu trebuie să aducă, în niciun fel, atingeri imaginii Muzeului Municipiului Bucureşti, partenerilor acestuia, drepturilor omului sau să conţină elemente cu caracter ofensator sau ilegal (elemente rasiste, discriminatorii, pornografice etc). Vor trebui respectate toate măsurile de siguranţă şi de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus în conformitate cu legislaţia în vigoare. Proiectele vor avea scop cultural-educativ şi non-comercial.

Proiectele propuse vor fi supuse atenţiei Consiliului Ştiinţific, urmând a fi înaintate către Consiliul de Administraţie doar proiectele selectate pentru a fi puse în practică în programul expoziţional şi de activităţi al anului 2021. Lista proiectelor acceptate va fi anunţată pe site-ului muzeului (www.muzeulbucurestiului.ro) până la sfârşitul lunii decembrie 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.