Emisiuni şi ediţii speciale ale programelor sale, concerte şi spectacole de Crăciun în premieră, programe umoristice, dar şi pentru copii, filme cu tematică de Crăciun vor fi în perioada 22-26 decembrie în programele Televiziunii Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TVR 1

„În Ajun de Crăciun", în 22 decembrie, „Gala umorului" cu Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba va începe la ora 21.00, la TVR 1, unde Toma Caragiu revine cu monologul „O, brad frumos!", semnat de Dan Mihăescu, Grigore Pop şi Octavian Sava, înregistrare din anul 1971, precum şi în monologul „Moş Gerilă, Moş Gerilă", semnat Dan Mihăescu şi Grigore Pop, secvenţă din „Revelion 1972". Producătorul Cosmin Dumitru a mai selectat pentru ediţia din Ajun alte scenete celebre, interpretate de mari nume ale umorului românesc: Puiu Călinescu, Jean Constantin, Nicu Constantin, Amza Pellea, Marian Hudac, Mihai Fotino, Cornel Constantiniu sau Aurelian Andreescu, Radu Beligan, Valeria Gagealov, Cezara Dafinescu, Constantin Dinulescu, Gheorghe Oprina, Dem Savu, Sebastian Papaiani, Alexandru Lulescu. Li se alătură: Marius Rizea, Dragoş Huluba, Dorel Vişan, Corina Dănilă, Radu Gabriel, Marius Florea Vizante, Gheorghe Ifrim, Maria Buză, Bogdan Cotleţ, Mirela Zeţa.

La „Vedeta familiei", în 23 decembrie, de la ora 12.30, câştigătorii trofeului ediţiilor precedente revin în platoul emisiunii şi petrec sărbătorile alături de noile vedete ale familiei. 

O ediţie de Crăciun „Tezaur folcloric" va fi în 24 decembrie, de la ora 13.00. Vor fi colinde interpretate de Grupul folcloric Mureşenii din Tg. Mureş, coordonat de Cristian Ţăran, Grupurile folclorice Doruri Sibiene şi Mlădiţe Sibiene, coordonate de Izabela Tomiţa, Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, din Baia Mare şi Coconii Maramureşului, coordonaţi de Iuliana Dragoş, Grupul folcloric Burnasul, din Alexandria, coordonat de Cristian Dumitru.

Documentarul în două părţi „Un hoinar prin cinema: Louis de Funès" poate fi văzut la TVR 1 în Ajunul Crăciunului şi în ultima zi din an, de la ora 16.00.

Duminică, 24 decembrie, de la ora 17.00, echipa emisiunii „Exclusiv în România" începe călătoria de sus, de la Mănăstirea Pietroasa, una dintre frumoasele mănăstiri ale Maramureşului şi un lăcaş de cult cu o poveste remercabilă.

Emisiunea „Miturile comunismului" va fi difuzată duminică, 24 decembrie, de la ora 18.00. Cum te descurcai să faci rost de brad, de mâncare, de cadouri, cum ascultam colindele pe ascuns vor povesti invitatele Irinei Luca: Doina Işfănoni, cercetător etnolog, Alina Pavelescu, istoric şi arhivist şi Smaranda Vornicu Shalit, producător TVR.

„Gala Ionuţ Dolănescu 40", eveniment de Crăciun la TVR 1

Iuliana Tudor alături de mari vedete ale scenei româneşti aniversează cei 40 de ani de carieră ai artistului Ionuţ Dolănescu, în cadrul unui program grandios de televiziune. „Gala aniversară pentru 40 de ani de activitate artistică Ionuţ Dolănescu" se vede la TVR 1 pe 25 decembrie, de la ora 21.00.

În a două zi de Crăciun, în 26 decembrie, de la ora 23.15, TVR 1 a programat, în premieră, concertul „3 Sud-Est simfonic", de la Sala Palatului susţinut de îndrăgita trupă în noiembrie 2023. 

În Ajun, de la ora 23.00, TVR 1 a programat filmul „Miracol de Crăciun" (Canada, 2012), semnat de Terry Ingram, cu Allison Hossack, Aaron Pearl şi Dan Payne în rolurile principale. 

În 25 decembrie, de la ora 17.50, publicul va vedea „Omul care a inventat Crăciunul" (Irlanda, Canada, 2017). Dan Stevens, Christopher Plummer şi Jonathan Pryce au rolurile principale în filmul lui Bharat Nalluri, ce pune în scenă crearea celebrei „Poveste de Crăciun", a lui Charles Dickens.

TVR 2 şi TVR Cultural

Sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 15.00, Marina Almăşan a pregătit o ediţie de sărbătoare a emisiunii „Rivalii”.

În 24 decembrie, de la ora 15.00, la „Drag de România mea” / ediţie specială de Crăciun, Paul Surugiu Fuego îi are invitaţi pe cei cinci fraţi hazlii ai muzicii populare Alexandru Bradatan, Andreea Halsan, Paul Ananie, Oana Tomioaga şi Gabriel Dumitru. Blogerul culinar Gina Badea va face recomandari pentru masa de sărbători. Invitaţi: Paula Seling şi Vlad Miriţă.

În Ajunul Crăciunului, de la ora 20.30, emisiunea „Credo" dedică o ediţie specială sărbătorii Naşterii Domnului şi va transmisite Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru. În ziua de Crăciun, de la ora 13.00, sub acelaşi generic, TVR 2 transmite din Piaţa San Pietro ceremonia „Urbi et Orbi” - mesajul şi binecuvântarea Papei.

În Ajun, îl întâmpinăm pe Moş Crăciun cu un superb concert, de la ora 22:10, “John Williams” - Concertul de la Berlin (John Williams - The Berlin Concert, Germania, 2021). Compozitorul dirijează în premieră Orchestra Filarmonică din Berlin şi interpretează câteva coloane sonore renumite: „Indiana Jones”, „Harry Potter”, „E.T.”, „Jurassic Park”, „Departe, departe” şi „Războiul stelelor”.

Luni, 25 decembrie, de la ora 15:00, va fi difuzat concertul „Adrian, din inimă Enache - E o nebunie!", de la Sala Palatului. Artistul şi invitaţii săi vor cânta live cu Bella Santiago Band, şlagăre româneşti şi internaţionale. Printre invitaţi: Dida Drăgan, Theo Rose, Alexandra Ungureanu, Bella Santiago, Daniel Iordăchioaie, Tudor Turcu, Diana Enache, Rareş Varniote, Nicu Patoi şi Flavius Teodosiu.

De la ora 22.00, la “Reţeaua de idoli” este invitat Horia Tecău, personalitate importantă din tenisul românesc.

Baletul „Spărgătorul de nuci” şi piesa de teatru „Femeia perfectă”

Celor mai mici telespectatori, Opera Comică pentru copii le propune, de la ora 11:00, „Lacul lebedelor” (duminică), „Spărgătorul de nuci” (luni), „Poveste Crăciun” (marţi).  

La TVR Cultural, un film excepţional în zi de sărbătoare: „Tăticu' picioare lungi” (Daddy long legs - SUA, 1955), duminică, de la ora 20:00, în regia lui Jean Negulesco. Cu trei nominalizări la premiile Oscar, pentru: scenografie, coloană sonoră şi melodia „Something's Gotta Giv”", filmul îi are în rolurile principale pe Fred Astaire, Leslie Caron, Terry Moore şi Thelma Ritter.

Actorii Marius Bodochi, Catrinel Dumitrescu, Amalia Ciolan, Teodora Stanciu, Razvan Oprea, Ovidiu Popa, Maria Pitea vor juca în piesa „Femeia perfectă”, de Mihai Vornicul, după o idee de Jean Barbier, va fi de Crăciun, de la ora 19.00.

De la ora 21:00, Concert de Crăciun Jonas Kaufman (Germania, 2022). Concert susţinut de renumitul tenor în biserica Sfânta Ana din Annaberg-Buchholz, împreună cu invitaţii săi: Diana Damrau, Rebekka Bakken, Sophia, Sheku Kanneh-Mason, Alexis Ffrench. Marţi, 26 decembrie, de la ora 21:00, sunteţi invitaţi  la Concert Lang Lang: Melodiile preferate (Franţa - Germania, 2023). Repertoriul favorit al renumitului pianist include lucrări de Beethoven, Debussy, Bach, Tiersen, dar şi melodii cunoscute din filmele Disney. Seara se încheie la TVR Cultural, de la ora 22:00, cu baletul „Spărgătorul de nuci” (The Nutcracker, 2018), în viziunea coregrafică a lui Christian Spuck şi în interpretarea companiei de balet din Zürich.

TVR 3

Transmisiuni directe ale slujbelor religioase, concerte şi evenimente tematice pot fi urmărite în zilele din preajma Crăciunului la TVR 3.

În 23 decembrie, de la ora 13.30, Carmen Târnoveanu propune o ediţie specială „Dăruieşte Românie!". 

Colindătorii vin la TVR 3 pe Drumul lui Leşe. Copii din Câmpulung Moldovenesc şi profesoara lor, Iustina Horga intră în studioul TVR pe 23 decembrie, de la ora 21.00, pentru a ne aduce, prin cântecul lor, mulţumire, echilibru, înţelepciune. 

În Ajunul Crăciunului, la ora 13.30, „Vine Cluju' pe la noi". 

La ora 16.00, TVR Craiova anunţă că e „Sărbătoare la zi mare", printr-un concert de colinde din zona Mehedinţi, cu Georgeta Corlan Enache şi ansamblul „Bordeiaşul", din Baia de Aramă, grupul „Mehedinţenii" şi atelierele de folclor ale ansamblului „Maria Tănase".

În seara de Ajun, Paula Seling aduce cele mai frumoase colinde din „Colindar". Cea de-a XIV-a ediţie a evenimentului este difuzată de la ora 22.00, sub genericul emisiunii „Cap de afiş".

Slujba Naşterii Domnului în prima zi de Crăciun va fi transmisă în direct de la Catedrala Greco-Catolică din Blaj, într-o ediţie specială „Lumină din Lumină", de la 8.45.  

În 26 decembrie, de la ora 20.00, realizatorii emisiunii „Cap de afiş" de la TVR Târgu Mureş propun un Concert vocal simfonic de Crăciun. Lucrări clasice şi tradiţionale de Crăciun, din repertoriul românesc şi internaţional, sunt prezentate melomanilor. Corul şi orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureş sunt reunite sub bagheta maestrului Horváth József, dirijor al Operei Maghiare şi al Operei Naţionale din Cluj-Napoca. Solişti: Mediana Vlad, soprană; Gabriel Gyarmati, trompetă; Lokodi Lehel, orgă. ​

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.