Prinţul Harry prezidează joi, la Londra, tragerea la sorţi pentru Cupa Mondială a Ligii de rugby, prima sa apariţie publică la o săptămână după anunţul retragerii împreună cu soţia sa Meghan din prim-planul familiei regale, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toate privirile vor fi îndreptate către ducele de Sussex în timpul ceremoniei care va avea loc la Palatul Buckingham, care ar putea să fie ultimul angajament public înainte de a pleca în Canada, unde se află soţia sa Meghan şi fiul lor Archie, în vârstă de opt luni. 

Înainte de a se întoarce la familia sa, în Vancouver, prinţul Harry va mai participa la câteva întâlniri la începutul săptămânii viitoare, probabil în cadrul cărora va discuta despre viitorul său, scrie presa britanică.             

Ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, ducele de Sussex, în vârstă de 35 de ani, a publicat miercuri seară un videoclip pe Instagram în care a anunţat că viitoarea ediţie a Jocurilor Invictus, competiţia sportivă la care participă soldaţi răniţi din toată lumea creată la iniţiativa sa, va avea loc în 2022 la Düsseldorf (Germania). 

Pe aceeaşi reţea de socializare, unde a anunţat şi retragerea sa, el a publicat joi dimineaţă un alt videoclip în care este imaginea unei viitoare campanii de sensibilizare cu privire la sănătatea mintală din Liga engleză de rugby, al cărei patron este. 

Ceremonia de joi va fi relatată în manieră mult mai clasică de corespondenţii casei regale. 

Cu regret, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, 93 de ani, a consimţit luni să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia "o nouă viaţă", acordându-le "o perioadă de tranziţie" între Regatul Unit şi Canada, la capătul unui consiliu de familie care a avut loc la reşedinţa de la Sandringham.  

Regina a solicitat ca deciziile finale să fie luate "în zilele următoare" pentru a defini statutul inedit al cuplului, care vrea să rămână legat de monarhie (cu anumite avantaje) obţinând dreptul de a trăi din munca lor şi să trăiască o parte din an în America de Nord. 

Trebuie stabilit în special de ce fel de protecţie vor putea beneficia şi cum îşi vor putea câştiga veniturile, fără conflict de interese cu rangul lor. 

Meghan Markle, care a apărut la Vancouver, unde a vizitat două organizaţii caritabile care se ocupă de femeile aflate în dificultate, s-a fotografiat cu membrele acestor ONG-uri. 

În momentul în care cuplul caută să scape de presiunea mediatică, relaţia conflictuală a ducesei de Sussex cu tatăl ei, Thomas Markle, stârneşte scandal în presa care se lansează în presupuneri, afirmând că bărbatul în vârstă de 74 de ani ar putea să depună mărturie la tribunal împotriva fiicei sale pentru a apăra un tabloid. 

Un alt obstacol pentru cuplul regal îl constituie şi faptul că, în ciuda afecţiunii pentru Harry, o mare parte dintre canadieni (73%), interogaţi de Institutul Angus Reid, nu vor să plătească nota instalării lor în ţară, şi nici pentru paza acestora. 

Puţin entuziaste, publicaţiile canadiene au estimat costuri legate de securitatea prinţului Harry şi a lui Meghan Markle în jur de 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro) pe an. 

Cupa Mondială la rugby va avea loc între 23 octombrie-27 noiembrie 2021, în 17 oraşe din Anglia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.